Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Municipalitatea a găsit mai importantă acordarea de locuinţe sociale şi ANL decât discuţiile despre ungerea celui de-al doilea viceprimar.

Negocierile încheiate la ceas de seară vizavi de alegerea celui de-al doilea viceprimar au întors busola odată cu aflarea rezultatelor prezidenţialelor, iar fotoliul pare să nu-i mai fie promis consilierului local PP-DD Lucian Voina. Asta pentru că, după cum ne spune primarul Reşiţei, Mihai Stepanescu, municipiul are acum cu totul alte priorităţi decât desemnarea, cu întârziere de mai bine de doi ani, a celui de-al doilea viceprimar. Şi pentru a explica mai bine care sunt priorităţile, edilul a dat un exemplu legat de ce s-a întâmplat marţi, 18 noiembrie, sub cupola palatului administrativ reşiţean: „Am înmânat repartiţii unui număr de 15 familii reşiţene pentru o locuinţă socială şi 14 locuinţe din blocurile ANL. Este vorba despre 15 locuinţe care au fost recuperate de la familiile care primiseră iniţial repartiţii, dar care nu le-au folosit corespunzător sau nu au locuit acolo. În urma controalelor pe care le-am dispus, unii dintre ei erau la muncă în străinătate şi veneau foarte rar. Deci spaţiile au fost puţin folosite, astfel că, după ce am decis să reziliem contractele cu cei care nu le-au folosit, am contactat familiile care figurau pe următoarele poziţii, pe listele de aşteptare şi le-am întrebat dacă sunt de acord să le primească“.

Trebuie precizat faptul că locuinţele sunt cu una, două sau trei camere, în blocuri ANL diferite, incluzând spaţii de pe Aleea Daliilor, de pe Valea Domanului, precum şi de pe străzile Fântânilor şi Pinilor.

Vizavi de subiectul înţelegerilor asupra desemnării celui de-al doilea viceprimar al Reşiţei, primarul Mihai Stepanescu a precizat că este posibil ca proiecte în acest sens să ajungă pe ordinea de zi a unei şedinţe ordinare de consiliu. Prima a fost programată pentru data de 25 noiembrie, dar edilul nu a exclus ca subiectul să fie adus din nou în discuţie şi în şedinţa ordinară din decembrie. Până una, alta, potrivit şefului administrativului reşiţean, formaţiunea politică din care face parte Lucian Voina, PP-DD, are în consiliul local doar un consilier, în persoana celui desemnat pentru cel de-al doilea fotoliu de viceprimar. Ceilalţi colegi de partid pe care-i avea în consiliul local s-au retras din cursă ori au schimbat busola politică: Viorel Ţurcaş a trecut în barca PSD, Florian Pascu împreună cu Daniel Turău au schimbat direcţia spre UNPR (formaţiune care nu avea reprezentare în forul reşiţean), iar Constantin Amariei a decis să-şi redobândească independenţa politică, retrăgându-se din PP-DD. Potrivit primarului, vizavi de cele două fotolii ale UNPR din consiliul local există nişte litigii.

Negocierile pentru cel de-al doilea tur de scrutin au scos, în sfârşit, la rampă un candidat pentru fotoliul de viceprimar, însă acum, după alegeri, se ridică întrebarea dacă acesta mai are susţinere în parlamentul local pentru a obţine voturile necesare…

1 Comment

  1. Ce bine imi pare ca ati luat TEAPA!Vali Blanariu,tu nu stiai ca astia ,care au promis pielea ursului din padure,sunt, ca si ponta ,MINCINOSI?

Adaugă comentariu