Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Între 15 ianuarie şi 15 aprilie, comercianţii pot să-şi lichideze stocurile cu articole specifice sezonului rece.

Într-o perioadă în care vânzările nu merg foarte bine, comercianţii îşi atrag clienţii cu tot felul de promoţii şi oferte. Şi pentru că în unele magazine reducerile de preţ ajung până la 50 – 70%, putem spune că acum este cea mai bună perioadă pentru a ieşi la cumpărături. Astfel, o cămaşă costă între 50 şi 79 de lei, un pulover tricotat începe de la 45 lei şi poate ajunge la 70 de lei, iar o pereche de blugi costă mai puţin de 100 de lei. Gecile de iarnă şi paltoanele sunt ceva mai scumpe şi pot fi achiziţionate la preţuri cuprinse între 250 şi 350 de lei.

Reduceri întâlnim şi în magazinele de încălţăminte. Dacă înainte de sărbători o pereche de cizme din piele pentru femei costa între 350 şi 450 de lei, acum, aceleaşi încălţări pot fi cumpărate chiar şi la jumătate de preţ. Preţuri mai mici cu 30% la sută afişează şi magazinele de bijuterii şi cosmetice, precum şi cele de suveniruri şi cadouri.

Cei mai mulţi preferă să cumpere în această perioadă pentru că sunt preţurile mult mai mici şi sezonul de iarnă nu s-a încheiat, aşa că încă mai pot purta hainele pe care şi le achiziţionează acum. „De când am văzut pentru prima dată în magazin această pereche de cizme m-am gândit că trebuie să fie a mea, aşa că de câte ori am trecut pe aici m-am uitat după ea pe raft. Sincer vă spun, chiar am aşteptat reducerile”, ne-a spus Elena Tecar, o tânără reşiţeancă care ieri a reuşit să-şi achiziţioneze, la 220 de lei, încălţările mult dorite.

Roxana Bălan Nafiru

Adaugă comentariu