Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Este opinia lui Iancu Simion – Simi care, alături de Nicuşor Vasilescu a rămas la cârma PD-L Caraş-Severin.Primarul oraşului Oţelu Roşu, Iancu Simion, a susţinut marţi o conferinţă de presă pentru a prezenta situaţia actuală în cadrul organizaţiei cărăşene a PD-L. Pe parcursul întâlnirii s-au putut observa schimbări radicale în postura lui Iancu Simion–Simi, de la omul cucernic (conferinţa fiind începută cu un „Tatăl nostru“), la Simi cu aplecare spre genul liric (când a recitat în grai versuri ale Dorinei Şovre), la Simi cel vehement (când a decis să infiereze comportamente ale unor oameni politici) şi, nu în ultimul rând la Simi omul politic.

„În urma dizolvării Biroului Permanent al Judeţului Caraş-Severin, eu şi cu Nicuşor Vasilescu am fost desemnaţi să ne ocupăm de reconstrucţia noului Birou Permanent Judeţean al Partidului Democrat. Nu poţi să numeşti un preşedinte interimar până când nu se constituie acest nou birou, care va fi format în această săptămână cu şefii de zone, iar luni dimineaţa (9 aprilie – n.r.) acesta va fi validat în Biroul Permanent Naţional“, a precizat Iancu Simion.

Apoi se va propune dizolvarea birourilor permanente locale. Atunci vom putea ridica sprijinul politic tuturor consilierilor locali şi judeţeni, înlocuindu-i cu oameni din PD-L“, a mai precizat primarul de Oţelu Roşu. În urma acestor demersuri, vor fi nominalizaţi candidaţii de primari, de consilieri judeţeni şi candidatul pentru Consiliul Judeţean Caraş-Severin.

„Imediat după ce Biroul Permanent Naţional a dizolvat Consiliul Judeţean Caraş-Severin, din partea prim-vicepreşedintelui Ionesie Ghiorghioni care este, vă spun cu toată sinceritatea, un bulangiu politic, emite o decizie care trimite la Modrogan (strada pe care se află sediul central al PD-L – n.r.) în care stipulează că eu îmi dau demisia din consiliul de coordonare al Partidului Democrat. Nu se poate asta din partea unui individ care este acum preşedintele Consiliului Judeţean, un om care a prăduit Consiliul Judeţean cu asfaltările de drumuri din Caraş-Severin“, a declarat Iancu Simion–Simi.

Acesta a făcut un apel la „oamenii de bine“ din judeţ să se alăture partidului. A luat cuvântul şi primarul de Băile Herculane, care „a avut negocieri cu preşedintele Boc, Ioan Oltean şi Alin Popoviciu, pentru toţi cei 77 de primari cărăşeni. Am reuşit, din motive lesne de înţeles să negociem pentru 22 de primari, care vor primi nişte sume consistente“, a mai precizat Simi.

„Noi reprezentăm partidul de guvernământ în Caraş-Severin, alături de echipa noastră care, vă asigur, este destul de numeroasă. Nu suntem chiar aşa de puţini cum s-a anunţat. Am purtat aceste negocieri, şi comunităţile vor putea fi sprijinite. Nu am făcut o analiză a primarilor care trec şi care nu trec. Din punctul nostru de vedere nu aceasta este o prioritate şi nu este o bătălie. De partea celor plecaţi din acest partid se fac presiuni în aceste zile. Asta e o dovadă că statul poliţienesc funcţionează în Caraş-Severin şi se aplică de multă vreme. Noi nu presăm prin astfel de mijloace, ci încercăm să ajutăm şi ne vom asuma acest rol şi în următoarele luni. Prioritatea noastră este să avem candidaţi în toate localităţile din judeţ, în toate cele 77 de administraţii. Veţi vedea, în următoarea perioadă, că nu sunt 38 de primari trecuţi în partea cealaltă, dar pe acest punct nu vreau să insist foarte mult. Vom demonstra (la alegeri – n.r.) că vom obţine un scor mai mult decât rezonabil“, a declarat Nicuşor Vasilescu. Acesta i-a atenţionat pe şefii serviciilor deconcentrate că „trebuie să facă administraţie. Pentru că administraţie nu se mai face de multă vreme“.

La rândul lui, Iancu Simion a precizat că „directorii de la deconcentrate pot fi schimbaţi în condiţiile legii. Împreună cu prefectul vom convoca toate structurile deconcentrate şi vom discuta cu ei să le vedem poziţia politică. N-am niciun interes să-i schimbăm. Dar dacă au alte idei şi nu gândesc normal pentru comunitate şi pentru oameni, să fiţi convinşi că-i voi schimba“.

Primăriile care vor primi fonduri sunt: Băile Herculane, Băuţar, Berzasca, Bozovici, Brebu, Bucoşniţa, Cărbunari, Cornereva, Domaşnea, Forotic, Glimboca, Goruia, Mehadia, Mehadica, Moldova Nouă, Pojejena, Rusca Montană, Socol, Vermeş, Zorlenţu Mare, Vrani şi Oţelu Roşu.

Flavius Rotariu