Iancu Simion-Simi, cercetat de DNA? - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Mascaţii au descins în dimineaţa de joi, 26 aprilie,  la locuinţa lui Iancu Simion-Simi, primar de Oţelu Roşu şi lider al PDL Caraş-Severin.

Procurorii DNA, însoţiţi de jandarmi şi mascaţi, au efectuat percheziţii, la Glimboca şi la Oţelu Roşu în legătură cu primarul oraşului de pe Valea Bistrei, Iancu Simion-Simi, care este şi preşedintele PDL Caraş-Severin.

La scurt timp după aceste acţiuni, au avut loc percheziţii şi la Teregova şi Reşiţa, la domiciliul şi reşedinţa lui Romică Anculia, directorul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Caraş-Severin. Ulterior, în jurul orei 11.40, mascaţii au ajuns şi la sediul APIA, unde au fost efectuate cercetări privind înscrisuri referitoare la directorul instituţiei şi unde a mai fost cercetat şi un alt angajat.

În acelaşi timp, au mai fost efectuate cercetări la Spitalul Judeţean Caraş-Severin, instituţie la care este angajată soţia lui Romică Anculia. Deşi nu a fost făcut niciun comunicat oficial, se pare că motivul acestor acţiuni ar fi fraudă privind fonduri europene, iar cei cercetaţi ar fi cuprinşi în acelaşi dosar. Iancu Simion-Simi este primar în Oţelu Roşu din anul 2004, iar Romică Anculia este şef al APIA Caraş-Severin din 2009.

În legătură cu descinderile de joi dimineaţă, prefectul judeţului Caraş-Severin, Ioan Sabo, a declarat: „Nu avem cunoştinţă de procedurile aflate în curs la această oră şi nu deţinem informaţii în plus faţă de ceea ce se ştie deja. Pe măsură ce le vom avea, vom comunica. E o acţiune a DNA-ului, care nu dă raportul autorităţilor locale“.

Iancu Simion-Simi şi Romică Anculia au fost conduşi la sediul DNA Timişoara. Tot joi, a avut loc o descindere şi la primarul din Socol, Ghiţă Valentin.

Flavius Rotariu