Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – La Reșița și Caransebeș, dar și în celelalte localități ale județului, credincioșii au venit în număr foarte mare la biserici pentru a primi vestea Învierii lui Iisus Hristos.

La Reșița, Slujba Sfântă a Învierii s-a desfășurat pentru prima oară în Centrul Civic, fiind oficiată de protopopul Gheorghe-Adrian Şuveţi şi protopopul Vasile Petrica. Peste 2500 de reșițeni au luat Lumina Sfântă și au dus-o în case pentru a lumina spațiul în care trăiesc. „Sărbătoarea Învierii Domnului este cea mai mărită, îmbucurătoare şi solemnă dintre sărbători și noi am reușit să fim din nou, o comunitate unită. Hristos a înviat!”, a fost mesajul transmis de Primăria Reșița celor care au venit în Centrul Civic.

A fost o noapte cu Lumină și în celălalt municipiu al județului, unde zona centrală, dar și bisericile din cartiere, au fost pline de credincioși. Oamenii au venit să primească Lumina Sfântă a Învierii adusă tocmai de la Ierusalim și să asiste la ceremonia religioasă oficiată de către un sobor de preoţi în frunte cu PS Lucian, episcopul Caransebeșului. Aproape de miezul nopţii, acesta a ieșit din Catedrala Episcopală purtând Lumina Sfântă, adresând credincioșilor îndemnul „Veniți de primiți Lumina!”.

Dintre oficialități, l-am remarcat pe președintele Consiliului Județean, Silviu Hurduzeu, care le-a transmis cărășenilor:Hristos a înviat! Să aveţi parte de sărbători luminate!”.

inviere-sh

Nu atât de vizibil, preferând discreția, a fost primarul Caransebeșului, Felix Borcean, prezent și el la momentul când Lumina Sfântă a fost dăruită credincioșilor. „Am preferat să nu fiu atât de vizibil, am fost la Catedrala Episcopală. Le doresc tuturor să aibă parte de sărbători liniștite, să se bucure de căldura căminului, de prezența familiei și pentru că este primăvară, când toate lucrurile o iau de la început, să ne restartăm și să privim cu optimism spre anul pe care îl avem în față. Hristos a înviat!”, a spus și edilul Caransebeșului.

La finalul slujbei de Înviere, credincioşii în frunte cu preoţii au înconjurat Catedrala Episcopală, după care au luat paşti pentru a le duce acasă la familii.