Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Echipa Academiei Handbal Club Adrian Petrea s-a calificat în turneul final al Campionatului Național de Handbal al Juniorilor IV. Unul dintre turneele semifinale s-a desfășurat la Reșița, cu participarea a opt echipe din Euroregiunile RO4 și RO5.

Gazdele de la HC Adrian Petrea au făcut parte din Grupa a II-a, alături de CSM Progresul Băilești, Școala Nr. 7 Timișoara și HCM Craiova. Din Grupa I au făcut parte ACS Romanați Caracal, Unirea Sânnicolau Mare, CSS Drobeta Turnu Severin și CSS Hunedoara. Formația pregătită de Adrian Petrea și Mihai Rohozneanu, handbaliști care au participat săptămâna trecută cu CS Caraș-Severin la turneul de baraj de la Sebeș, a făcut meciuri bune și și-a atins obiectivul, calificarea în turneul final.

Reșițenii au învins în grupă pe HCM Craiova cu 21-8 și pe Școala Nr. 7 Timișoara cu 20-12, fiind învinși de Progresul Băilești, cu 15-13. Astfel, HC Adrian Petrea a ocupat locul doi în Grupa a II-a și a jucat meciul pentru locul trei în clasamentul final cu ocupanta poziției secunde din Grupa I, CSS Drobeta Turnu Severin, pe care a învins-o cu 19-12. Întrecerea a fost câștigată de CSM Progresul Băilești, după 19-5 cu ACS Romanați Caracal. Primele patru clasate, Băilești, Caracal, HC Adrian Petrea și ACS Drobeta Turnu Severin, au obținut calificarea în turneul final. La niciun an de la înființare, HC Adrian Petrea reușește încă o calificare în turneul final al unei competiții organizate de Federația Română de Handbal. După ce juniorii V au realizat această performanță, urmând să participe în această săptămână la turneul final de la Turda, iată că și juniorii IV au ajuns în faza finală.

Au jucat pentru HC Adrian Petrea la turneul semifinal al juniorilor IV: Claudiu Pal, Andrei Bondoc, Raul Cicortaș, Alvin Cizmaș, Claudiu Dumitrache, Sebastian Măceșanu, Darius Mailat, Sergiu Mergea, Casian Mitru, Cătălin Obrocea, Rareș Racoceanu, Costi Rădeanu, David Secășan, Alexandru Trăilă, Andrei Vasile, Ianis Petrea.

Turneul final al Campionatului Național de Handbal al Juniorilor IV este programat în perioada 13-15 iunie.

8 Comments

 1. Autorul l-a uitat pe unul dintre cei mai talentati copii,pe Marius Negru,fratele lui Nicusor Negru,component de bază al nationalei de tineret a României,până nu demult la CS Caras-Severin.Oare de ce?

  • INa, tu esti cumva anonima antrenoare a lui Marius Negru? Grupa ta ce rezultate a avut anul acesta la Traian Vuia? Ai ajuns cumva in turneul final si nu stim noi?

   • Caine negru,nu am nici in clin,nici in mineca cu antrenoratul in handbal,deci comentariul tau este inoportun.
    Pur si simplu imi place acest sport.In rest,sa fi sanatos!

  • ADRIAN PETREA Reply

   Incerc sa dau un raspuns, in numele clubului, pentru situatia creata. Intr-adevar la turneul semifinal, au participat si doi copii imprumutati de la Liceul Traian Vuia, respectiv Marius Negru si Raul Bote, copii antrenati de profesoara Carmen Oana Dumitru, care ne este si colega in club si careia ii multumim si pe aceasta cale. INa, copiii au fost imprumutati pentru valoarea lor individuala, precum si pentru plusul de valoare pe care il aduc in echipa, doar ca din punct de vedere juridic, protocolul de imprumut a fost realizat dupa ce am anuntat catre presa lotul cu care am atacat acest turneu semifinal. Daca scuzele noastre pentru aceasta eroare nu sunt suficiente, iti reamintesc ca ne dorim performanta handbalului Resitean si suntem un club privat suta la suta.

   • Domnule profesor Petrea,va rog să vedeti ce am raspuns domnului Cristian Pătru,dv.reluând textul dumnealui.Altfel,să stiţi că apreciez întreaga dv.carieră sportivă,tot ce aţi făcut pentru Reşiţa , nu am uitat şi nu voi uita că aţi fost cel care a rămas alături de echipă în perioadele cele mai grele,dacă ar fi să ne aducem aminte doar de destrămarea echipei alcătuită de Chebuţiu…
    Cred că am fost greşit înţeles.Eu imi doresc ca handbalul reşiţean să ajungă,din nou,măcar acolo unde am fost când am câştigat definitiv Cupa Challenge,trofeu la câştigarea căruia aţi contribuit şi dv.
    Poate că aceşti copii vă vpr călca pe urme,dv.şi acelei frumoase echipe,echipă care a adus multă bucurie în sufletul reşiţenilor iubitori de handbal.Va doresc sănatate şi mult succes ca jucător şi o carieră la fel de prestigioasă ca antrenor. S-auzim numai de bine!

 2. Cristian Patru ma numesc si incerc sa dau un raspuns,in numele clubului,pentru situatia creata.
  Intr-adevar,la turneul semifinal,au participat si doi copii imprumutati de la Liceul Traian Vuia,respectiv Marius Negru si Raul Bote,copii antrenati de profesoara Carmen Oana Dumitru,care ne este si colega la club si careia ii multumim si pe aceasta cale.
  INa,copiii au fost imprumutati pentru valoarea lor individuala precum si pentru plusul de valoare pe care il aduc in echipa,doar ca din punct de vedere juridic,protocolul de imprumut a fost realizat dupa ce colegii mei au anuntat catre presa,lotul cu care am atacat acest turneu semifinal.
  Daca scuzele noastre pentru aceasta eroare nu sunt suficiente,iti reamintesc ca ne dorim performanta handbalului resitean si suntem un club privat 100%.

  • Multumesc pentru raspuns.Corect si la obiect.Va doresc mult succes,in perspectiva imediata a participarii la turneele finale si in viitor.S-auzim numai de bine!

Adaugă comentariu