Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Echipa feminină de handbal Universitatea și-a reluat pregătirile pentru un nou sezon competițional.

Sub coordonarea aceluiași colectiv tehnic, format din antrenorii Cristian Busuioc și Liviu Viașu, handbalistele de la Universitatea Reșița s-au reunit joi dimineața, pe stadionul de atletism din cartierul Lunca Bârzavei. Noutatea din lotul formației reșițene este portarul Delia Roman, care revine la Universitatea, mai activând aici în perioada în care s-a reușit promovarea în Liga Națională. Delia Roman a mai evoluat între timp la CSM Cetate Deva, HC Zalău și HC Vlady Oradea.

În mare parte, ne bazăm pe același lot cu care am încheiat și campionatul trecut, spune antrenorul Cristian Busuioc. Am întrerupt colaborarea cu sportiva Codruța Buda și în locul ei pe postul de portar a venit Delia Roman.“

După aceste zile de acomodare la efort, pe plan local, duminică seara echipa reșițeană va pleca pe litoral, pentru un stagiu de pregătire de o săptămână la Mamaia, ce va fi urmat imediat de un alt stagiu, în stațiunea Băile Herculane, unde handbalistele se vor antrena alte șapte zile până la revenirea în municipiul de pe Bârzava.

După două săptămâni de pregătire vom reveni în Reșița. Așteptăm să înceapă pregătirile și celelalte echipe, să fixăm câteva jocuri de verificare. Anul acesta trebuie să abordăm cu mai multă încredere Campionatul Național Divizia A, având în vedere și progresul vizibil din jocul fetelor, de la un sezon la altul. Dorim să facem o figură frumoasă în viitorul sezon. În privința participării în Campionatul Național de Junioare I, ținând cont că este ultimul an de juniorat, ne dorim să fim acolo sus, de ce nu să ne batem până în ultima fază a competiției și să încununăm această muncă cu o medalie“, a mai spus antrenorul Cristian Busuioc.

Marian Cărăvan

Adaugă comentariu