Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Mai exact, partidele care vor avea cele mai multe femei candidat pe listele electorale, pentru diverse demnităţi, vor primi bani mai mulţi de la stat.

Guvernul a discutat joi un proiect de hotărâre pentru modificarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 334/2006 privind finanțarea activității partidelor politice și a campaniilor electorale, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 10/2016. Potrivit proiectului, „subvenţia de la bugetul de stat acordată partidelor politice ai căror candidați de gen feminin au obținut mandate în alegeri se majorează”.

Cabinetul Dăncilă are în componenţă cele mai multe femei şi este ştiut faptul că prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, susţine promovarea femeilor pe diverse funcţii. În Hotărâre sunt descrise modalitățile de calcul pentru subvențiile de la stat primite de partidele care reușesc să înscrie pe liste mai multe femei care să câștige mandate de parlamentari, primari sau consilieri.

„Este o măsură bună care va impulsiona partidele politice să promoveze cât mai multe doamne pe diverse funcţii. Se ştie că doamna premier Viorica Dăncilă susţine, prin diverse proiecte şi acţiuni, promovarea femeilor în funcţii cheie. Aşadar este încă un pas spre o normalitate conturată demult, ce va fi concretizată pas cu pas. Frumos cadou de 1 Martie pentru doamnele României, nu? “, ne-a declarat deputatul de Caraş-Severin, Luminiţa Jivan.