Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – N-au stat prea mult pe gânduri şi au votat pe repede înainte proiectele de hotărâre ale Consiliului Local, şase la număr pe ordinea de zi.

Poate, fiindcă a fost vineri, când toată lumea se gândeşte la weekend sau poate fiindcă unele proiecte nu mai suportau amânare şi trebuiau aprobate sumele necesare, aşteptate de-altfel, consilierii locali s-au întrunit în şedinţa „de îndată“ şi s-au pus de acord. Cea mai importantă hotărâre a fost rectificarea bugetului local al municipiului Reşiţa pe anul 2019.

Primarul Ioan Popa a spus că o prioritate pe acest an ar fi dotarea pentru deszăpeziri: „Dacă tot ne dă Guvernul bani, sincer, stăm prost la deszăpeziri şi ne mai dotăm un pic. De asemenea, încercăm în următoarele două luni să finalizăm lucrarea asta de asfaltare în Micro III, destul de mare şi de interesantă, vom crea şi vreo 50 – 60 de locuri de parcare şi o să facem, probabil şi strada Mihail Kogălniceanu“.

A urmat aprobarea execuţiei bugetului local la 30 septembrie 2019, care a trecut rapid, fără prea multe explicaţii. De asemenea, nimeni n-a comentat când a fost vorba de o parte din costurile Festivalului Internaţional Sabin Păuţa, aproximativ 10.000 lei, asta fiindcă în fiecare an este solicitat sprijinul Primăriei şi Consiliului Local în acoperirea costurilor şi n-ar fi fost frumos să se târguie cineva la aşa o sumă când vine Orchestra Filarmonicii şi cântă noul imn al Reşiţei compus de maestru, se dau şi nişte premii, fiindcă e o competiţie cu ştaif.

Un alt proiect avut în vedere se referă la amenajarea locului de joacă pentru copii, situat în Reşiţa, Aleea Zadei, undeva între blocuri, în spatele staţiei de autobuz, suma ridicându-se la 6000 de dolari. Şi fiindcă Ordonanţa 114, bat-o vina, a dat atâtea bătăi de cap primăriilor, s-a dat undă verde şi adiţionalelor pentru devizul general actualizat la investiţia „Continuare lucrări Grădiniţa cu program normal, prelungit şi creşă, cartier Moroasa, strada Sportului, municipiul Reşiţa“.

„Proiectul iniţial a fost făcut prin anul 2005, 2006, a precizat edilul municipiului de pa Bârzava. Pe baza aceluiaşi proiect, noi am refăcut studiul de fezabilitate şi, după ce am obţinut finanţarea pe PNDL, a venit firma să se apuce de lucru şi a venit Ordonanţa 114, care ne-a obligat să facem modificări pe manoperă, să-i adăugăm un procent de 1,57. Au mai fost câteva lucrări suplimentare care nu fuseseră cuprinse în proiect, zid de sprijin lateral, să nu vină pământul peste noi, în fine, una peste alta, toate lucrările astea, adiţionalele sunt 900.000 lei, la un proiect de 10 milioane, din care 800.000 o să le băgăm pe neprevăzute, deci îi suportă PNDL-ul şi va trebui să suportăm noi 100.000 lei“.

În fine, cu o singură abţinere au trecut şi banii pentru asistenţa juridică, solicitaţi de firma de avocatură care reprezintă administraţia locală în procesul cu Transelectrica şi în care pretenţiile sunt de 1 milion de euro, fiindcă o hotărâre de consiliu local din trecut a fost făcută la modul general şi nu pe fiecare speţă în parte. Banii s-au împărţit şi toată lumea a plecat uşurată în mult aşteptatul weekend.

Alexandra Gorghiu

4 Comments

    • Iulicafarafrica Reply

      Eu cred că fața orașului s-a schimbat în bine față de precedenții primari , numai că…. și aici e buba, avem festival dar nu prea avem locuri de cazare, avem drum de promenadă dar n-avem centură ptr prea multele mașini cu lemne, fier vechi și alte tiruri obosite ce trec prin centru, avem mall-uri dar prea puține locuri de muncă…. în curând și un spa ptr prea-obosiții funcționari publici, avem trotuare noi la străzile cu gropi de poți face păstrăvărie…!

  1. Asa sa impartit si pentru Custom, 300.000 euro „organizarea”, incasari de la 1000 de vizitatori 50.000=gaura buget local 250.000 :), sa stim pentru ce platim impozite marite cu 50%. Asfaltam micro 3 dupa alegeri, dar ne razgandim intre timp ca ramanem fara votanti si asfaltam mai repede. Cumparam utilaje de deszapezire sa nu mai vina o calamitate de 10cm, sa nu mai fim obligati sa chemam pompieri(bloc800) pentru deszapezire.
    Se pare ca domnul primar a deschis resita la portofel fara sa dea un produs/serviciu. Deci asta se numeste furt, si se pare ca toate partidele iau parte la acest balci. Domnu’ primar ce puteti sa ziceti in apararea dumneavoastra, dar Consiliul Local? Sau fiecare isi ia paretea si in presa ne injuram, indiferent de ce orientarea politica? Cui nu ii place matematica si transparenta sa dea dislike comment-ului.

Adaugă comentariu