Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a solicitat demararea unor controale pentru a se stabili dacă folosirea standardelor duble este practicată la noi.

Echipe mixte ale ANSVSA, ANPC și Ministerului Agriculturii și-au propus să identifice produsele alimentare obținute de către operatorii din UE care sunt comercializate în România și despre care există suspiciuni că ar avea o calitate îndoielnică. Decizia vine în contextul în care liderii unor state din Europa de Est au cerut UE să acționeze împotriva companiilor care includ ingrediente de calitate inferioară în produsele destinate statelor membre mai sărace.

„Noi în perioada asta facem controale tematice. Printre lucrurile pe care le urmărim în perioada pre-pascală sunt și aspectele legate de calitatea produselor alimentare și celelalte. Din acest punct de vedere, cel puțin până la Paști, se fac controale în toate unitățile de procesare, distribuire, depozitare. Se vor recolta probe acolo unde există suspiciuni din punctul ăsta de vedere. Noi am primit o tematică de la nivelul Autorității Naționale Sanitar Veterinare și respectăm acea tematică. Sunt controale nu doar cu Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor, ci cu Poliția și putem sesiza, dacă este cazul, ANAF-ul și așa mai departe. Echipele operative sunt pe teren, inclusiv la nivelul Direcției (DSVSA – n.r.) se asigură permanența telefonic. Sesizările și reclamațiile sunt preluate de un operator de la noi conform unei proceduri interne și se demarează control și în afara orelor de program“, ne-a declarat Dorin Imbrea, directorul executiv al Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Caraș-Severin