Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – În aceste zile s-a încheiat campania de vaccinare antigripală la nivel de judeţ, destinată unor categorii de populaţie expuse îmbolnăvirilor de tip viral.

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică judeţeană, au fost administrate 1.323 de vaccinuri la persoane cu vârsta cuprinsă între şase luni şi 64 de ani, aflate în evidenţă cu afecţiuni medicale cronice, pulmonare, cardiovasculare, metabolice, renale, hepatice, neurologice, diabet zaharat, obezitate, astm sau HIV.

De asemenea, au fost vaccinate şase gravide, iar 1.912 doze de vaccin au fost administrate medicilor, cadrelor sanitare medii şi personalului auxiliar din spitale, unităţi sanitare ambulatorii, inclusiv salariaţilor din instituţiile de ocrotire copii sau bătrâni, ai unităţilor de bolnavi cronici, care, prin natura activităţii lor vin în contact respirator cu pacienţii sau asistaţii. 489 de doze au fost folosite pentru adulţii şi copiii din instituţiile de ocrotire socială, precum şi pentru persoanele care acordă asistenţa medicală, socială şi îngrijiri la domiciliul persoanelor cu risc înalt, în timp ce 2.320 de doze au fost administrate persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani.

În total, în această campanie de vaccinare au fost utilizate 6.050 de doze de vaccin antigripal, toată cantitatea primită fiind epuizată.

Adaugă comentariu