Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Secţia de Gimnastică Ritmică a CSŞ Reşiţa are un loc bine definit, la nivel naţional.

Antrenamentele componentelor Secţiei de Gimnastică Ritmică a Clubului Sportiv Şcolar Reşiţa se desfăşoară, zilnic, de la ora 13 sau 14, în funcţie de orarul şcolar al acestora, în sala de sport a Şcolii Gimnaziale Nr. 9. Activitate în care sunt angrenate peste 50 de sportive, coordonate de profesoarele Luminiţa Laţcu, Daniela Tîrbă şi Graţiela Goian, de la începătoare, până la performanţă.

Dintre acestea se detaşează Diana Văleanu, componentă a Lotului României de Gimnastică Ritmică, cu prezenţe notabile în întrecerile naţionale şi internaţionale. Urmată de surorile gemene Andrada şi Andreea Gherman. Dar lista celor care sunt de mare perspectivă este mai lungă.

„Suntem bucuroase de faptul că prof. Marius Creţeanu, directorul clubului, a găsit soluţii, în această perioadă de criză, să ne doteze cu aparatura electronică, de care depinde activitatea noastră, care ne-a fost furată din vestiar, în urma unei recente spargeri, ne-a declarat prof. Luminiţa Laţcu. Pentru că, peste două săptămâni avem Campionatele Naţionale de copii, de la Braşov. Până acum am făcut tot felul de improvizaţii, ca să avem, totuşi, continuitate“.

Să mai spunem că, din luna septembrie a.c., este programat un nou curs de iniţiere, pentru fetiţe între 4 şi 6 ani.

Marius Moraru