Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Seniorii în cumpănă, copii şi juniorii grupării din Lunca Bârzavei merg mai departe.

Nici nu s-au stins bine ecourile sezonului competiţional recent încheiat, că Gloria Reşiţa este afectată de o nouă criză financiară. Cu alte cuvinte, după un campionat extrem de greu, o adevărată piatră de încercare, încheiat cu salvarea de la retrogradare, echipa de seniori A.F.C.M.-Gloria riscă să se retragă din Liga a III-a de fotbal.

Din păcate, nu mai avem resurse financiare să menţinem seniorii, ne-a declarat ec. Pavel Aghescu, preşedintele Consiliului de Administraţie al clubului. În cursul zilei de luni, 7 iulie, voi avea o întrevedere cu domnul primar Mihai Stepanescu, în speranţa găsirii unei soluţii de salvare a echipei. În acelaşi timp, avem în vedere şi o fuziune cu Muncitorul Reşiţa, formaţie care, de asemenea, am înţeles că trece printr-o perioadă delicată. Suntem deschişi oricărei variante de colaborare, care să fie benefică ambelor cluburi. Oricum, pentru liniştea părinţilor, nu vom renunţa la grupele de copii şi juniori. Am investit în aceste grupe, sufleteşte şi financiar, atât cât am putut, şi rămânem consecvenţi“.

Cum nici veştile din tabăra gospodarilor reşiţeni nu sunt dintre cele mai bune, am dorit să aflăm un punct de vedere al prof. Viorel Lolea, fostul director tehnic al echipei Muncitorul, actualmente preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Caraş-Severin: „Am ajuns la nivelul Ligii a III-a de fotbal cu mari eforturi financiare, dar şi umane, cum se spune. Mă refer la faptul că am pus multă pasiune. Indiferent de mutaţiile care vor fi, în varianta cea mai tristă, vom evolua în Liga a IV-a. Fotbalul este disciplina sportivă care pecetluieşte tradiţia acestui club, şi parteneriatul cu Gloria Reşiţa ar putea fi o soluţie salvatoare“.

Adrian Roman

Adaugă comentariu