Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Micii fotbaliști participă în acest sezon în Campionatul de Fotbal al Juniorilor D, Zona Reșița, organizat de AJF.

Un club sportiv de tradiție, Gloria Reșița, a rămas în anul de grație 2014 fără echipa de seniori. Departe de perioada de glorie, când se jucau meciuri cu tribunele arhipline, clubul mai există în fotbalul românesc datorită celor trei grupe de juniori care mai activează în Govândari și sunt înscrise în competițiile organizate de Asociația Județeană de Fotbal Caraș-Severin.

Situația este însă foarte dificilă la gruparea reșițeană, unde trei profesori dedicați fotbalului fac tot posibilul ca acest brand – Gloria – să reziste chiar și prin acești juniori. Una dintre grupe este cea de Juniori D, alcătuită din sportivi născuți în anii 2002-2003 și coordonată de profesorul Horea Marișescu.

Micii fotbaliști participă în acest sezon în Campionatul de Fotbal al Juniorilor D, Zona Reșița, organizat de AJF Caraș-Severin. Aceștia încearcă să se perfecționeze și să asimileze cât mai multe cunoștințe la antrenamente, pentru a face față în competițiile oficiale. Deocamdată, reșițenii sunt pe locul al V-lea în clasament, însă grupa este în formare, iar rezultatele vor apărea în timp.

Elevii lui Horea Marișescu au înregistrat două victorii concludente în actuala ediție de campionat, 12-2 cu AS Școlară Star Berzovia și 4-0 cu Voința Lupac, ambele pe teren propriu. În acest sezon, singurul sprijin financiar pentru Gloria Reșița vine din partea unui om de sport care a rămas alături de această grupare sportivă de tradiție, şi anume Pavel Aghescu, președintele clubului.

Mă bucur că încă mai există activitate la Gloria Reșița și că putem contribui prin munca noastră la continuarea tradiției și la dezvoltarea fotbalului reșițean, spune profesorul Horea Marișescu. Avem un grup unit și sper eu că în timp acești copii vor progresa tot mai mult.“

1 Comment

  1. stavarachecatalin Reply

    Domnul Marisescu baga in teren numa copiii a carui parinti vin cu plasa la meci
    Am avut copilu la el si era numa pe banca de rezerva
    Nu cred ca poti sa ridici moralu la un copil de 12 ani tinundul numa pe banca de rezerve
    La varsta lor nu poti sa iti dai seama care e bun si care nu , iei pot sa isi dea drumu si peste 5 ani dar daca nui incurajam sa joace nu puteam sa avem performanta

Adaugă comentariu