Caraş-Severin, Romania

BOCŞA – La sfârşitul săptămânii trecute, pe 14 februarie, în Bocşa a fost sărbătorit Făşangul german. Evenimentul, găzduit de Casa de Cultură, a fost organizat de parohia romano-catolică „Neprihănita Zămislire“ din Bocşa Montană, în colaborare cu Asociaţia Caritativă „Sfântul Vicenţiu de Paul“ şi Forumul Democratic al Germanilor Bocşa.

Pr. Alin Irimiciuc, organizatorul principal, a întreţinut şi de această dată atmosfera, fiind sufletul evenimentului şi atrăgând o mulţime de copii şi tineri în jurul său. 33 de măşti originale şi foarte reuşite s-au înscris în concurs, toate fiind câştigătoare: cea mai reuşită mască, cea mai originală, cea mai populară, premii speciale şi de participare au fost atribuite tuturor celor care au avut îndrăzneala şi bucuria să prezinte un costum şi un personaj. Prinţi şi prinţese în costume de epocă, clowni, personaje precum: Spiderman, Fantoma de la operă, Moş Crăciun, măscărici, ninja şi pitici, Minnie, indieni, păpuşi şi ventriloci, Zorro, Playboy, piraţi şi vrăjitoare, toate aceste personaje au defilat, s-au prezentat şi, mai ales, au dansat.

Tinerii de la Casa de copii Pietroasa din comuna timişeană Victor Vlad Delamarina au prezentat un excepţional program de dansuri, iar cei de la Forumul Democratic al Germanilor Bocşa, îndrumaţi de Ancuţa Dorohoi, au fost şi de această dată la înălţime prin dansurile şi costumele tradiţionale germane cu care au încântat publicul prezent.

De asemenea, tânăra Mădălina Negrea, membră activă a Forumului Bocşa, şi-a etalat talentul de interpret de muzică pop, devenind atracţia evenimentului şi încununând sărbătoarea cu un aer adolescentin, nu doar copilăresc, cum am fi fost tentaţi să-l caracterizăm la prima vedere. Cu distracţie şi voie bună, tinerii catolici, au încheiat iarna şi au întâmpinat o nouă primăvară şi mai ales postul mare al Paştelui.

Adaugă comentariu