Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Până în primăvară, ONG-ul îşi „şcoleşte” viitorii voluntari, alături de care va monitoriza factorii de risc asupra mediului.

Din această lună şi până în martie 2014, GEC Nera organizează cursuri pentru tinerii care doresc să devină voluntari. Instruirea durează până în aprilie 2014, urmând ca, după această dată, în funcţie de cunoştinţele şi abilităţile dobândite pe parcursul acestor luni, tinerilor candidaţi să li se încheie un contract de voluntariat pentru perioada aprilie – noiembrie 2014, ce include prestarea unui număr de minimum 20 de ore de voluntariat pe lună. Prin această măsură, ONG-ul îşi pregăteşte noul an de activitate.

Potrivit preşedintelui GEC Nera, Corneliu Popovici Sturza, în perioada aprilie – noiembrie 2014, vor fi implementate acţiuni de voluntariat destinate îmbunătăţirii stării factorilor de mediu şi a biodiversităţii în zona parcurilor naturale şi naţionale Porţile de Fier, Cheile Nerei – Beuşniţa, Semenic Cheile – Caraşului, Đjerdap, Deliblatska Peščara (Dunele Deliblata) şi Vršačke Planine (Munţii Vârşeţului), situate în microregiunea de colaborare transfrontalieră Dunăre – Nera – Caraş, de pe teritoriul României şi Serbiei. Activităţile constau în colectarea de informaţii privind starea mediului şi nivelul de implicare a autorităţilor în combaterea activităţilor ilegale ce agresează patrimoniul natural, informarea populaţiei şi grupurilor de turişti privind activităţile ce se pot realiza în interiorul parcurilor naturale, igienizarea zonelor de protecţie din interiorul parcurilor naturale şi promovarea ecoturismului.

Acţiunile de voluntariat sunt finanţate din donaţii colectate prin campania de 2% pentru dezvoltare durabilă în sudul Banatului, pe care GEC Nera o va realiza în perioada februarie – mai 2014, precum şi din proiecte cu finanţare externă.

Roxana Bălan Nafiru

Adaugă comentariu