Caraş-Severin, Romania

LUPAC – Voinţa Lupac – ASU Politehnica Timişoara 2-1 (0-0), în manşa retur a barajului de promovare în Liga a III-a.

Stadionul Comunal din Lupac a fost luat cu asalt de fanii timişoreni sâmbătă, 27 iunie, cu ocazia manşei retur a barajului de promovare în Liga a III-a de fotbal. Campioanele judeţelor Caraş-Severin şi Timiş evoluau în episodul al doilea al luptei pentru accederea în cel de-al treilea eşalon fotbalistic al ţării.

După 5-1 pentru ASU Politehnica Timişoara în meciul tur, misiunea alb-violeţilor în micuţa localitate cărăşeană de lângă Reşiţa părea una facilă. Gazdele de la Voinţa îşi doreau însă să lase o impresie bună, în faţa unui public extraordinar, dominat clar de sutele de fani ai Timişoarei. Iar Voinţa Lupac nu s-a făcut de râs, ci a dat o replică neaşteptat de bună adversarilor, iar în final chiar a învins cu 2-1. Însă de promovare s-au bucurat timişorenii, care au invadat terenul de joc sărbătorind reuşita.

După primele 45 de minute ale meciului de la Lupac, scorul era egal, 0-0, iar de la vestiare mai hotărâţi au ieşit alb-violeţii, din dorinţa de a încheia dubla manşă a barajului cu două victorii. Aşa se face că au şi reuşit deschiderea scorului în minutul 55, prin Budur. Lupacul nu a cedat şi s-a văzut încă o dată ambiţia „croată“. Minutul 69 avea să aducă egalarea, atunci când Oncică a centrat ideal de pe stânga în careu la Tîrbăţ, care a înscris cu o execuţie acrobatică. Şi, când se părea că meciul retur se îndreaptă spre un rezultat de egalitate, în al treilea minut al prelungirilor Voinţa Lupac a dat lovitura, iar Sebastian Creangă, intrat de puţin timp pe teren, înscrie golul ce a adus victoria de palmares a campioanei din Caraş-Severin. Dar, în Liga a III-a a promovat ASU Poli, cu scorul general de 6-3.

Voinţa Lupac: Petruţ – Dömöndi, Gliguţă (min. 90+1, Fidler), Vişatovici, Oncică, C. Moţi, Lazarovici (min. 90, Filipoaica), Mezin (min. 88, Loba), Tîrbăţ, L. Străin (min. 84, Creangă), Fr. Marta. Antrenor: Boşco Vişatovici.

ASU Politehnica Timişoara: Burtic – Contescu, Gavriluţă, Gălan, N. Damian, Naidin, Rebenciuc (min. 86, M. Stancu), Ad. Ilie (min. 76, Rus), Filimon (min. 69, Feraru), Budur (min. 58, Vucea), Drăghici. Antrenor: Sorin Brîndescu.