Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Tot mai mulţi cărăşeni au fost prinşi că au făcut modificări asupra branşamentelor de gaz, pentru a plăti mai puţin.

La jumătatea acestei luni, poliţiştii cărăşeni făceau public cazul a două familii bocşene care au fost prinse furând gaz din reţeaua societăţii de distribuţie, vorbindu-se atunci despre contoare având tot felul de găuri menite să le facă să înregistreze un consum mai mic decât cel real. Şi, totuşi, cele două cazuri nu sunt singulare.

Nu trebuie uitat nici factorul social, sărăcia ce a devenit aproape generalizată. Şi nici faptul că, în ultima vreme, ne-am obişnuit cu salarii tot mai mici, cu un număr tot mai mic de angajaţi, dar cu facturi la utilităţi din ce în ce mai mari. Pe de altă parte, nu trebuie neglijate nici acuzaţiile apărute în ultima vreme legate de montarea unor contoare de gaz măsluite din start pentru a înregistra ceva mai puţin.

„Echipele specializate ale E.On Gaz Distribuţie au depistat, în ultima perioadă, cu ocazia unor verificări efectuate în localităţile Bocşa şi Caransebeş, mai multe cazuri de posibil consum fraudulos de gaze naturale. Toate aceste constatări au făcut obiectul unor sesizări adresate organelor abilitate ale statului. Totodată, E.On Gaz Distribuţie a iniţiat demersurile legale pentru recuperarea prejudiciilor aduse companiei noastre. Precizăm că rolul echipelor specializate este de a monitoriza şi depista sustragerile sau eventualele tentative de sustragere a unor volume de gaze naturale din reţeaua de distribuţie a companiei. E.On Gaz Distribuţie atenţionează asupra riscurilor existente în cazul unor intervenţii neautorizate la aparatele de măsurare şi la instalaţiile de gaze naturale. Astfel, pe de o parte, asemenea intervenţii asupra echipamentelor de măsurare a consumului de gaze naturale în scopul înregistrării unui consum mai mic reprezintă furt calificat, infracţiune prevăzută şi sancţionată ca atare de Codul Penal, iar pe de altă parte, recurgerea la improvizaţii prezintă un risc major de producere de accidente grave, care pot duce până la pierderea de vieţi omeneşti“, se arată într-un comunicat remis redacţiei.

Antoniu Mocanu

7 Comments

 1. Au prins-o si pe mama primarului. :):):)
  Vai saraca.
  Atat este de saraca incat dupa nunta fiului ei, a adunat tot de pe masa, a turnat in sticle ce a ramas in pahare suc si bautura ca sa vanda apoi la birtul propriu.

  Nici nu ma mir ca fura gaz.
  Bine ca a prins-o.

  Poate… un control … la birtul ei?

 2. Dar cand niste analfabeti de angajati de la EON vin si iti sigileaza contorul de gaz fara somatie, in conditiile in care ultima factura a fost platita cu un leu mai putin din greseala, cum e? Sau cand ti se livreaza gaz injumatatit cu aer? Conform modului marsav in care procedeaza compania EON, nu ii condamn pe cei care fura de la ei !

 3. De vina ar fi angajatii EOn care in schimbul sumei de 10-20 lei ar pune sigiliul pe contor de mantuiala,fapt ce permite unui propietar ma „priceput” demontarea contorului si:
  1.blocarea elicelor din interiorul contorului-permite trecerea gazului dar este dubios sa treci pe langs un contor se „sasaie” dar nu se invarte
  2.gaurirea plasticului din contor pe partea de iesire-fapt sesizat in articol
  3.”datul” inapoi prin demontarea partiala a cadranului(cele 2 surubele laterale),cascarea cadranului ,o surubelnita …..(nu e valabila la toate contoarele)
  4.platirea pesonalului eon (foarte putini)cu 25 ->50% din consum pentru „datul inapoi”(in special cei de la case cu consum mai mare)

 4. da dar cine fura gaz?tot aia care au portofelul gros dar cum mama naibii fac unii bani si altii devin tot mai saraci de la o zi la alta,poate ne vor da si noua reteta,fiti linistiti cu totii nu o sa li se intample nimic unor nemernici ca astia

Adaugă comentariu