Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Tunuri, uniforme imperiale, daci și romani, domnițe și menestreli sau tineri în costume populare au putu fi văzuți vineri după amiază pe străzile Caransebeșului, odată cu deschiderea oficială a celei de a XV-a ediții a Serbărilor Cetății.

În aplauzele a sute de oameni, în fața Primăriei a avut loc cermonialul de schimbare a gărzii, cu salve de tun, exact ca acum 300 de ani când Eugeniu de Savoya prelua administrația Banatului. Au urmat cuvintele de bun venit din partea episcopului Lucian și a primarului Felix Borcean, care a avut alături mai mulți primari de comune din jurul Caransebeșului.

„Sunt extrem de bucuros că sunt prezenți primari din comunele din jur, sper că se vor simți bine în cetatea noastră. Le mulțumesc invitaților care au realizat această paradă, dar și dlui Cojocariu pentru lucrurile trăznite pe care ni le prezintă în fiecare an. Vremea ține cu noi, Teiușul ne așteaptă”, a spus primarul Borcean, dând astfel undă verde paradei participanților pe străzile Caransebeșului, cu punct terminus Parcul Teiuș, plin vineri după amiază de lume.

Și urmează încă două zile de distracție la Caransebeș, prilej numai bun să veniți în Parcul Teiuș, acolo unde vă așteaptă muzică bună, unde grătarele sfărăie, berea curge din belșug, locurile de joacă stau la dispoziția copiilor, iar tarabele cu obiecte artizanale la cea a părinților și bunicilor.