Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Primele zile ale anului nou au adus şi primele incendii ale lui 2012 în Caraş-Severin. Astfel, activitatea pompierilor militari din Caraş-Severin a debutat, în acest an, cu patru intervenţii la incendii, trei la locuinţe particulare şi una la un autoturism.

Două dintre aceste incendii s-au manifestat chiar în noaptea dintre ani. În data de 1 ianuarie 2012, la ora 2.03, a izbucnit un incendiu la acoperişul unei case particulare, situată pe str. Alexandru Vlahuţă din municipiul Reşiţa, cu risc de extindere la casele învecinate. Au ars acoperişul casei, mobilă, electrocasnice şi alte bunuri în valoare de aproximativ 40.000 de lei.

Cauza probabilă de producere a incendiului este în curs de stabilire. Accesul până la locul intervenţiei a fost dificil atât din cauza drumului îngust şi cu înclinare mare, cât şi a maşinilor parcate pe marginea acestuia. Detaşamentul de Pompieri Reşiţa a intervenit cu două autospeciale de stins incendii. În aceeaşi noapte, la ora 3.17, a izbucnit un incendiu la acoperişul unei case particulare din Surducu Mare. Pentru localizarea şi lichidarea acestui foc, Secţia de Pompieri Oraviţa a intervenit cu autospeciale.

Potrivit observaţiilor făcute la faţa locului incendiul a izbucnit, probabil, din cauza unui coş de fum neprotejat termic. Nu au fost înregistrate pagube majore. La ora 21.00 izbucnise un incendiu la anexa unei gospodării din oraşul Moldova Nouă, din cauza unui scurtcircuit electric produs la un boiler. Valoarea bunurilor salvate se ridică la aproximativ un milion de lei.

„Luni, 2 ianuarie, la ora 5.52 s-a intervenit la un incendiu al unui autoturism, izbucnit ca urmare a unui accident rutier produs pe DN 56. Intervenţia a fost asigurată de către Secţia de Pompieri Oraviţa“, a precizat plt. Anca Balint, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic“.

Flavius Rotariu

Adaugă comentariu