Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – La nivelul judeţului Caraş-Severin s-au înregistrat 15 garanţii în valoare de aproximativ 1,1 milioane lei.

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, în parteneriat cu Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Caraş-Severin, a prezentat oferta de garantare pentru IMM-uri precum şi alte facilităţi acordate de FNGC persoanelor fizice.

Întâlnirea fost susţinută de directorul general al FNGCIMM SA FIN, Gheorghe Lăpădat, precum şi de alţi specialişti din cadrul acestei instituţii. Tema acestei întâlniri a fost:,,Instrumentele de garantare de FNGCIMM-un accelerator în dezvoltarea regională, un sprijin pragmatic pentru comunităţile locale, mediu antreprenorial şi tânăra generație.” S-au dezbătut subiecte legate de programele guvernamentale derulate de FNGCIMM, de oferta de garantare pentru facilitatea accesului, de finanţarea IMM-urilor din toate domeniile de activitate, inclusiv start-up-uri, a persoanelor fizice precum şi a altor categorii de aplicanţi.

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri s-a implicat activ în dezvoltarea Regiunii Vest şi în special în Caraş-Severin, prin cele 5200 de garanţii în valoare de 1,2 milarde lei, accesate de antreprenori în ultimii 7 ani. În judeţul Caraş-Severin au fost acordate până în prezent 450 de garanţii pentru IMM-uri în valoare de aproximativ 122 milioane de lei. Programul ,,Investeşte în tine”, lansat în anul 2018 a atras un număr de 42 de beneficiari din Regiunea Vest, din care 12 din Caraş-Severin, garanţiile acordate fiind în valoare de circa 1,26 milioane lei.

De la lansarea Programului Prima Casă în anul 2009, pe Regiunea de Vest s-au înregistrat un număr de 21.000 de beneficiari, din care 1297 sunt din Caraş-Severin. În anul 2019, în Regiunea Vest au fost acordate 352 de garanţii în cadrul Programului Prima Casă, valoarea garanţiilor fiind de 32,8 milioane lei. La nivelul judeţului Caraş-Severin s-au înregistrat 15 garanţii în valoare de aproximativ 1,1 milioane lei.

Nicoleta Moraru