Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Până în data de 26 mai, persoanele fizice trebuie să declare nu doar veniturile obţinute în ţară, ci şi cele încasate din străinătate.

Data de 26 mai reprezintă, pentru persoanele fizice, termenul limită pentru declararea veniturilor obţinute atât din ţară, cât şi din străinătate. Pentru cele obţinute în străinătate trebuie depus formularul 201 – „Declaraţie privind veniturile realizate din străinătate”, document care se completează şi se depune de către persoanele fizice rezidente române, cu domiciliul în România, dar şi de către cele care îndeplinesc, pentru anul 2013, condiţiile de rezidenţă prevăzute de Codul fiscal.

Sunt supuse declarării următoarele categorii de venituri obţinute în străinătate, impozabile în ţara noastră: venituri din profesii libere, cele din activităţi comerciale, din valorificarea drepturilor de proprietate intelectuală, din cedarea folosinţei bunurilor, din activităţi agricole, piscicultură, silvicultură, venituri sub formă de dividende şi sub formă de dobânzi, din premii şi din jocuri de noroc, rezultate din transferul proprietăţilor imobiliare din patrimoniul personal,

câştiguri din transferul titlurilor de valoare, venituri sub forma câştigurilor din operaţiuni de vânzare-cumpărare de valută la termen, pe bază de contract şi alte operaţiuni similare, dar şi alte venituri din investiţii, din pensii şi, în anumite situaţii, din salarii.

Formularul poate fi descărcat de pe site-ul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (www.anaf.ro) sau direct de la Fiscul cărăşean. Informaţii suplimentare pot fi obţinute, pe plan local, de la ghişeele administraţiei, dar şi la numărul de telefon 0255/220105. Cei care întârzie să depună declaraţia riscă amenzi cuprinse între 50 şi 500 de lei.

Antoniu Mocanu

2 Comments

  1. Astia ne belesc de vii … … , nu se mai poate cu ei …
    Daca mai stau la putere o sa puna taxa si pe mustata, …

Adaugă comentariu