Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Cel puțin așa avertizează Direcția de Drumuri Județene și Poliția Caraș-Severin, cele două instituții care au analizat joi, 10 ianuarie,  modul în care s-a desfășurat deszăpezirea pe drumurile județene în ultima perioadă.  La întâlnire au fost prezenți și reprezentanți ai operatorilor privați responsabili de deszăpezire.

După ce Consiliul Județean le-a aprobat miercuri măririle de salarii, joi, cei de la Drumurile Județene au venit cu forțe proaspete la muncă și au pus de-o ședință pe problema deszăpezirii. S-a discutat mai ales de drumurile din zona montană, respectiv DJ 582 Reșița – Văliug-Brebu Nou, DJ 582 E Intersecție Prislop – Stațiunea Semenic și DJ 608 A, între Caransebeș și Muntele Mic, acolo unde s-au semnalat blocaje rutiere cauzate de căderile masive de zăpadă într-un timp scurt, viscol și polei, dar și pentru că foarte mulți șoferi au circulat cu autoturisme neechipate corespunzător. Atât reprezentanții Direcției de Drumuri Județene, cât și cei ai Inspectoratului de Poliție Caraș-Severin au atenționat operatorii privați asupra acestor aspecte, solicitând, totodată, clarificări asupra modului de intervenție.

Măsurile stabilite au constat în solicitarea adresată operatorilor privați de a desfăşura măsuri preventive de lărgire a benzilor de circulație și a parcărilor anterior perioadelor de sfârşit de săptămână, precum şi suplimentarea numărului de utilaje care acționează pentru deszăpezire, în vederea fluidizării traficului. De asemenea s-a solicitat acţionarea preventivă cu material antiderapant pentru a preîntâmpina formarea poleiului.

Direcția de Drumuri Județene Caraș-Severin a mai transmis companiei responsabile cu activitatea de deszăpezire pe DJ 608 A Caransebeș-Muntele Mic și o notificare prin care i s-a pus în vedere faptul că dacă nu își respectă obligațiile contractuale va fi penalizată prin emiterea de pretenții asupra garanției de bună execuție și rezilierea contractului.

2 Comments

  1. Catre C.J. Caras-Severin! Veniti stimati domni sa vedeti cat de „curatat” e drumul de la Prislop pana la Brebu Nou. E jale, nu trece nici mama zmaului pe acolo sa bage o amarata de lama. O singura data i-am vazut pe unii cu lama dar erau orpiti „la o sueta” :)))) la ultima pensiune pe stanga inainte de Brebu Nou. Nu aveau nicio treaba cu deszapezirea…

Adaugă comentariu