Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Poliţiştii au aplicat 138 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 20.175 de lei şi au constatat şase infracţiuni în urma acţiunilor şi controalelor desfăşurate atât pe linia prevenirii şi combaterii activităţilor ilegale cu material lemnos, cât şi pe linia circulaţiei rutiere pe întregul judeţ Caraş-Severin în perioada 9-13 septembrie.

Activităţile au fost efectuate de lucrători ai Serviciului Ordine Publică – Compartimentul Delicte Silvice, Serviciului Investigarea Fraudelor şi poliţişti rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin împreună cu reprezentanţi ai Direcţiei Silvice Caraş-Severin, ITRSV şi ocoalelor silvice, care au fost prezenţi pe raza întregului judeţ.

Aceste acţiuni au vizat controlul circulaţiei materialului lemnos în vederea stabilirii modului de respectare a prevederilor legale în vigoare. Au fost organizate zece filtre pe principalele drumuri europene, naţionale şi judeţene, dar şi pe drumurile forestiere, în total fiind aplicate 138 de sancţiuni contravenţionale.

Au fost controlate două societăţi comerciale şi 14 autovehicule şi utilaje hipo ce transportau material lemnos au fost verificate. Poliţiştii au confiscat sau indisponibilizat 80 mc cherestea, 42 mc frize de fag şi 10 mc lemn de foc a căror valoare se apropie de 40.000 de lei.

În urma unui control efectuat la o societate comercială de pe raza oraşului Anina, poliţiştii au identificat în stocul de lucru, cantitatea de 50 mc cherestea răşinoase, 30 mc cherestea de fag şi 42 mc frize de fag. În funcţie de verificările efectuate se vor dispune măsurile legale.

De asemenea s-a constatat că societatea, în ultimele trei luni, nu a efectuat raportările în programul naţional SUMAL conform normelor legale. În urma unui control efectuat la o societate comercială de pe raza localităţii Naidăş, poliţiştii au aplicat o sancţiune contravenţională de 5.000 de lei pentru neînregistrarea corespunzătoare a avizelor în registrul de intrare-ieşire a materialului lemnos.

De asemenea, un bărbat a fost depistat pe DN 58, la intrare în municipiul Reşiţa, în timp ce transporta cu un autocamion cantitatea de patru mc cherestea fără a avea documente de însoţire. Bărbatul a fost sancţionat contravenţional, iar materialul lemnos a fost confiscat.

Flavius Rotariu

Adaugă comentariu