Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Cu ocazia Zilelor Reșiței, Asociația Județeană de Șah Caraș-Severin a organizat Festivalul șahului reșițean, competiție care a ajuns la a XIV-a ediție.

Festivalul a debutat cu concursul de dezlegări probleme: o secțiune adresată copiilor sub 10 ani (împărțiți în 2 subsecțiuni, avansați și începători) și una celor sub 17 ani. La final s-a impus, la U17, Stîngu Alin cu 30 de puncte (maximum), urmat de colegul său Drăgoi Albert Marian, tot cu 30 puncte, dar cu un timp mai slab cu doar 4 minute. Au urmat în clasament Korcsek Alexandru David, Tipol Cătălin-Alexandru și Tecliș Anca Maria. La U10, categoria avansați, Tudora Caius cu 42 de puncte din 60 a câștigat locul I. La U10, categoria începători, Sosdeanu Dimitrie a realizat maximum de puncte 60 (cu un timp de 17 minute din totalul alocat de 60 minute) urmat de Verna Lidia-Ana-Michaela și Costiș Alessia-Andreea.

A urmat concursul de blitz care a reunit la start 24 de concurenți. S-a impus la final Korcsek Daniel-Cristian, urmat de Vuita Trifu și Hock Gheorghe Mihai. La veterani, locul I a fost ocupat de Trandafir Bruno-Alexandru, urmat de Crăciun Marin. La Juniori 20 ani, locul I a fost ocupat de Korcsek Alexandru David, urmat de Tipol Cătălin-Alexandru, Ghinea Andrei Robert, Kisfalusi Haral Alexandru și Roman Mihai. La Junioare, locul I a fost ocupat de Tecliș Anca Maria, urmată de Verna Lidia-Ana-Michaela. La juniori 12 ani, pe locul I s-a clasat Stîngu Alin, urmat de Drăgoi Albert Marian. La juniori 10 ani, Văduva Ion-Valentin a fost primul, urmat de Guțu Cătălin Vlad Aurelian și  Sosdeanu Dimitrie-Mihai-Valerian. La copii 8 ani, locul I Costiș Alessia-Andreea.

Sâmbăta, 29.06.2019, s-a desfasurat concursul de sah rapid care a reunit la start 33 de concurenti din Reșița, Bocșa, Caransebeș, Obreja și Timișoara. La final s-a impus candidatul de maestru Tunaru Alexandru (Obreja), urmat de caransebeșenii Florescu Dumitru-Marian și Fometescu Marcel. La mică distanță au s-au clasat reșițenii Korcsek Daniel-Cristian și Vuita Trifu. Locul I la categoria veterani a fost ocupat de Bartha Andrei (Timișoara), urmat de Crăciun Marin și Trandafir Bruno-Alexandru. Locul I la juniori U20 a fost ocupat de Buga Andru Mihai, urmat de Ghinea Andrei Robert și Korcsek Alexandru David. Locul I la junioare a fost ocupat de Tecliș Anca Maria, urmată de Inasal Daniela-Elena și Gavra Maria-Teodora. Locul I la juniori 12 ani a fost ocupat de Drăgoi Albert Marian, urmat de Stîngu Alin și Tipol Cătălin Alexandru. Locul I juniori 10 ani a fost ocupat de Văduva Ion-Valentin, urmat de Guțu Cătălin-Vlad-Aurelian. Locul I la copii de 8 ani a fost ocupat de Costis Alessia-Andreea, urmată de Verna Lidia-Ana-Michaela.

Asociația Județeană de Șah Caraș-Severin a organizat în zilele de 28 și 29 iunie cea de-a XIV-a ediție a Festivalului șahului reșițean. Premiul suprem al competiție a fost Cupa Reșița și am mai avut competiții de dezlegări probleme, la care au participat copii până în 10 ani și junioari până în 17 ani. De asemenea, am avut un concurs de blitz, toate acestea s-au desfășurat în ziua de 28 iunie. Concursul de șah rapid a avut loc în 29 iunie. Toate aceste competiții au fost dotate cu premii în cupe, medalii și pentru câștigătorii locurilor I la general, la seniori și juniori, au fost și premii în bani. Din păcate, în acest an Primăria Reșița nu a putut să sprijine financiar această manifestare devenită tradițională și sperăm ca în anii următori situația se va reglementa și vom putea să răsplătim mai consistent pe cei mai merituoși dintre șahiști. Chiar dacă suntem în perioada concediilor și a vacanțelor, prezența la această competiție a fost una bună. Scopul acestei competiții a fost să avem un joc de șah plăcut, care ne-a recreat de Zilele Reșiței. Concursul de șah rapid a aliniat la start 33 de participanți. Participarea nu a fost deloc rea, aș putea spune chiar mulțumitoare. Am avut șahiști care au venit de la Timișoara, Caransebeș, Obreja și Bocșa. Cei care au lipsit la acest concurs au fost seniorii”, a declarat Mihai Bolintiș, președintele Asociației Județene de Șah Caraș-Severin.

Ștefan Moraru

Adaugă comentariu