Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Crescătorii de ovine şi caprine pot depune cererile pentru subvenţiile în sectorul zootehnic. Crescătorii de animale sunt aşteptaţi, în perioada 9 aprilie – 18 mai 2012, la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Caraş-Severin, pentru a depune cererile de solicitare a primei pe cap de animal speciile ovine/caprine din cadrul plăţilor naţionale directe complementare – sectorul zootehnic.

Plăţile naţionale directe complementare în sectorul zootehnic se acordă producătorilor agricoli, persoane fizice sau juridice, care deţin, cresc şi exploatează animale de producţie, identificate şi înregistrate în sistemul naţional. Astfel, beneficiarii trebuie să fie înscrişi în Registrul Naţional al Exploataţiilor al ANSVSA, dar şi în evidenţa APIA cu cod unic de identificare (Registrul Unic de Identificare) şi să solicite cererea pretipărită la centrul judeţean/local al APIA. Cererea trebuie să fie vizată de asociaţiile crescătorilor de ovine/caprine legal constituite, viză care atestă efectivele de ovine/caprine pentru care se poate solicita primă.

De asemenea, efectivul din exploataţie trebuie să fie de minimum 50 de capete femele de ovine/25 de capete femele de caprine, care au împlinit vârsta de minimum un an până la 31 martie 2012, iar efectivul de femele ovine/femele caprine pentru care se solicită prima să fie menţinut în exploataţie la adresa menţionată în cerere pe perioada de retenţie până la data de 20 august 2012, informează APIA.

Animalele pentru care se solicită primă trebuie să fie înregistrate în RNE şi identificate cu o crotalie auriculară simplă şi o crotalie auriculară electronică, ambele conţinând acelaşi număr unic de identificare a animalului în cazul animalelor născute începând cu data de 1 ianuarie 2010 şi cu două crotalii auriculare simple, ambele conţinând acelaşi număr de identificare a animalului, în cazul animalelor născute înainte de 1 ianuarie 2010.

Potrivit APIA, cererile pot fi completate şi online, prin accesarea site-ului www.apia.org.ro, pentru producătorii agricoli care solicită prima pe cap de animal pentru un efectiv mai mare de 500 capete femele ovine/caprine.

Roxana Bălan Nafiru

Adaugă comentariu