Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Peste 30 de elevi şi dascăli au primit diplome şi felicitări din partea GEC Nera pentru munca lor.

Grupul Ecologic de Colaborare Nera, organizaţie nonguvernamentală, apolitică şi nonprofit, a organizat, zilele trecute, în sala de festivităţi a Liceului Tehnologic Mihai Novac“ din Oraviţa, festivitatea de încheiere a anului de voluntariat 2014, destinat protecţiei mediului. La eveniment au participat elevi şi profesori de la liceele „Clisura Dunării“ din Moldova Nouă, „Mihai Novac“ din Oraviţa şi „Mathias Hammer“ din Anina.

Cu acest prilej, s-au acordat diplome pentru toţi dascălii şi profesorii care au participat, în calitate de voluntari, la acţiunile şi activităţile de monitorizare a mediului şi de promovare a ecoturismului în zona parcurilor naturale din sudul Banatului. În total, au fost felicitate un număr de 34 de persoane. „Voluntariatul ecologic este destinat pentru ca tinerii să dobândească unele reflexe pentru a lua atitudine în orice moment faţă de agresiunile grave împotriva mediului, dar şi pentru ca tinerii să se acomodeze cu cerinţele şi rigoarea unui job, deoarece un contract de voluntariat pe care tinerii îl încheie cu noi seamănă foarte mult cu un contract de muncă. Deocamdată, despre aceste lucruri la şcoală învaţă mult prea puţin“, a menţionat în cadrul evenimentului dr.ing. Cornel Popovici Sturza, preşedintele GEC Nera.

Festivitatea a inclus şi un scurt program cultural destinat promovării folclorului tradiţional românesc şi al etniilor din aria de acţiune a voluntarilor. Partea muzicala a fost asigurată de grupul Eco Mladost.

Adaugă comentariu