Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Luminile de Sărbători, capitol la care municipiul a excelat în ultimii ani, se vor aprinde de Moş Nicolae.

Echipele municipalității lucrează deja la amplasarea miilor de ornamente care vor lumina în această iarnă străzile orașului. Și în acest an, administrația s-a pregătit cu instalații noi, iar în Centrul Civic va fi organizat și un târg de Crăciun, unde cei care doresc pot să achiziţioneze produse specifice precum jucării, produse de artizanat, turtă dulce sau cozonac. Nu va lipsi nici bradul uriaș care, ca în fiecare iarnă, va lumina parcul din fața Primăriei.

„O să avem 20 de căsuțe tradiționale din lemn făcute de o firmă din Harghita, care vor fi amenajate și amplasate pe strada Episcopiei, în zona Centrului Civic. Așadar, va fi un târg de Crăciun într-o zonă amenajată cu lumini ornamentale, o zonă care să fie plăcută pentru toată lumea. Vom avea niște ghirlande în formă de arcadă, iar familia oamenilor de zăpadă din parcul Dragalina va fi înlocuită cu un model mai nou, cea actuală urmând să fie mutată în Pipirig. Cred că modul în care va fi iluminat Caransebeșul va fi atât pe gustul concitadinilor noștri, cât și pe cel al celor care doar ne vizitează în această perioadă“, a explicat primarul Marcel Vela.

Bugetul alocat pentru iluminatul ornamental, în jur de 60.000 de lei, nu a mai fost atât de consistent ca în alți ani și pentru că municipalitatea a considerat că în stocul Serviciului Public de Întreținere și Reabilitare sunt destule ornamente foarte bune, care pot crea acea senzație de sărbătoare în capitala gugulanilor.