Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Agenţiile de turism lansează oferte pentru carnavalurile de la Veneţia şi Santa Cruz de Tenerife.

Veneţia este o experienţă copleşitoare în orice anotimp, dar oraşul prinde cel mai bine viaţă, în luna februarie, în perioada carnavalului. Tradiţionalul carnaval de la Veneţia este, potrivit unora, o sărbătoare inventată în anii ’70, din dorinţa de a anima un sezon mort din punct de vedere turistic. În perioada sa, turiştii descoperă parfumul de altădată al Veneţiei, iar străzile şi piaţetele se transformă într-o uriaşă scenă pentru nesfârşitele spectacole şi petreceri ale carnavalului. Atmosfera de epocă se simte cel mai bine acum, localnicii, actorii şi acrobaţii îmbracă costume de epocă, şi, cu feţele acoperite de măşti, se plimbă pe aleile înguste, întreţinându-se cu turiştii.

Din acest peisaj feeric, nu lipsesc negustorii de suveniruri, pictorii, poeţii şi muzicienii. Cum în perioada carnavalului Veneţia este unul dintre cele mai vizitate oraşe ale lumii, ofertele agenţiilor de turism sunt fără număr, şi pentru toate bugetele. Astfel, dacă doriţi să vizitaţi oraşul iubirii, aşa cum i se mai spune Veneţiei, în perioada 27 februarie – 3 aprilie, vă trebuie ceva bani în buzunare, pentru că această destinaţie este printre cele mai scumpe din lume. În ceea ce priveşte cazarea, tarifele diferă în funcţie de numărul nopţilor petrecute aici.

Conform datelor oferite de o agenţie de turism din zona Universalul Vechi, reşiţenii pot petrece două nopţi la Veneţia cu 170 de euro de persoană. Transportul se face cu autocarul din Timişoara, iar la destinaţie grupul beneficiază de asistenţa unui ghid turistic român. O altă variantă pentru carnavalul de la Veneţia este de trei nopţi cazare, cu demipensiune, la preţul de 215 euro/persoană. Transportul cu autocarul are loc din Arad, cu plecare în data de 14 februarie.

Chiar dacă nu este la fel de cunoscut ca cel din Veneţia sau ca cel din Rio de Janeiro, carnavalul din Santa Cruz de Tenerife, Spania, este cel de-al treilea ca mărime din lume şi are loc în fiecare an, în perioada februarie – martie. Scenariul său este asemănător cu cel din Brazilia, mii de oameni ies în stradă pentru a dansa pe ritmuri caraibiene, sau fie numai pentru a admira parada formaţiilor de dans şi a carelor alegorice. Din 2014, reşiţenii care-şi doresc să ajungă aici, în perioada 26 februarie – 12 martie, pot zbura cu avionul şi din Timişoara, ne spune Gabriela Rasovan, tour-operator. Preţul unui sejur de şapte nopţi ajunge la 799 de euro/persoană, la care se adaugă 155 de euro taxa de aeroport, în timp ce un sejur de nouă nopţi costă 899 de euro/persoană, fără a uita de taxa de aeroport, de 155 de euro.

Roxana Bălan Nafiru

Adaugă comentariu