Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Speranţele iubitorilor fotbalului, ca FC Caransebeş să se menţină în eşalonul trei al fotbalului românesc, s-au spulberat la începutul acestei săptămâni.

În condiţiile în care se afla pe locul patru în Seria a IV-a, poziţie care îi dădea dreptul să privească spre promovare. Ei bine, cu toate eforturile făcute de administraţia publică locală şi de sponsori, nu s-au găsit soluţii rezonabile pentru continuitate, la acest nivel.

Astfel, având în vedere situaţia în care se află FC Caransebeş, primarul Marcel Vela a făcut, luni, unele precizări importante: „Echipa de fotbal FC Caransebeş din Liga a III-a funcţiona ca şi club finanţat de la bugetul local al Primăriei Caransebeş cu o sumă importantă. Dar cea mai mare parte era acoperită de patru finanţatori care se ocupau de gestionarea, administrarea şi conducerea acestui club. Aceştia ne-au anunţat că nu mai pot finanţa echipa şi, în consecinţă, primăria nu poate susţine singură, din bugetul local, sumele necesare astfel încât să se finalizeze campionatul pe o poziţie fruntaşă. În acest context, ca şi primărie, regretăm faptul că finanţatorii nu mai sunt alături de această echipă şi nu avem ce să facem decât să constatăm încetarea activităţii în eşalonul trei. Există totuşi speranţe, am început să căutăm parteneri, şi noi şi finanţatorii. Am vorbit şi cu Dan Alexa care joacă în Cipru. Există şi posibilitatea ca într-un viitor apropiat să apară câţiva finanţatori, astfel încât să continuăm activitatea şi în Liga a III-a, noi arătându-ne disponibilitatea de a aloca aceeaşi sumă, ca în anii anteriori. Aş dori să mai precizez că şi până acum funcţiona şi echipa de Liga a IV-a, formaţie finanţată în totalitate de Primăria Caransebeş, cu o sumă mai mică. Sunt alte cheltuieli deoarece avem fotbalişti tineri, doar din Caransebeş. Această echipă de Liga a IV-a îşi va continua activitatea, copiii din Caransebeş vor juca în această echipă în returul acestui campionat şi toate cheltuielile vor fi suportate integral de la bugetul local“.