Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Se va trage linie la finele ediţiei, după care se va stabili viitorul echipei gugulane.

După o şedinţă maraton, având în vedere starea de incertitudine, alimentată, din păcate, de tot felul de zvonuri ce nu au făcut bine fotbalului gugulan, iată că s-a luat o hotărâre importantă în privinţa viitorului formaţiei FC Caransebeş, ce activează în Liga a III-a, Seria a IV, ediţia 2012/2013. După mai multe runde de discuţii purtate de staff-ul clubului, responsabilii din administraţia locală şi reprezentanţi ai unor firme private, s-a ajuns la o înţelegere benefică pentru sport, în general. Astfel, echipa din Balta Sărată, pe care mulţi o credeau desfiinţată până în urmă cu câteva zile, va continua în eşalonul trei al fotbalului românesc ! Se impunea o decizie cât mai urgentă, cu atât mai mult cu cât prima etapă a returului de campionat este programată pentru data de vineri, de 8 martie a.c. şi mulţi sportivi de la Liga a III-a şi-au solicitat transferuri la alte echipe. Iar FC Caransebeş era în pragul retragerii din campionat.

După încheierea discuţiilor, s-a hotărât, în ultima clipă, cooptarea unui nou sponsor la FC Caransebeş, o firmă a unui impresar FIFA, Narcisa Sport Construct, în persoana lui Eutin Bojin, implicat mulţi ani în fotbalul caransebeşean şi reşiţean, care va mai aduce alături de club şi alţi finanţatori din Arad şi Drobeta Turnu Severin.

Din surse apropiate clubului, am aflat că va fi o perioadă de probă managerială şi financiară până la data de 1 iulie a.c., în baza unui acord de parteneriat încheiat cu actuala conducere, ce va prevedea drepturi şi obligaţii din partea ambelor părţi. Consiliul Local, ca membru fondator al clubului, pe lângă cotizaţia anuală, va asigura în continuare şi cele trei baze sportive pentru antrenamente şi meciuri oficiale.

Eutin Bojin, administratorul societăţii ce intră în acest parteneriat, ne-a declarat că primul antrenament va fi condus de Vasile Mănescu, din Drobeta Turnu Severin, antrenor cu licenţă PRO, care îi va ţine locul tehnicianului dorit de Bojin, respectiv Stelian Gherman, acesta având de rezolvat câteva probleme la Alba Iulia.

Primarul municipiului Caransebeş, Marcel Vela, ne-a precizat că administraţia locală şi-a respectat în fiecare an angajamentele financiare faţă de club şi că, având în vedere noua înţelegere de la Liga III-a, săptămâna viitoare se va achita deja prima tranşă din fondurile de la bugetul local alocate pentru acest retur de campionat. „Dacă situaţia înregistrată la sfârşitul acestui campionat nu va fi cea scontată şi se vor mai înregistra din nou datorii, administraţia locală se va retrage de la Liga a III-a şi va susţine pentru campionatul viitor doar activitatea fotbalistică de juniori şi echipa de tineret de la Liga IV-a“, a mai spus Marcel Vela.

Adaugă comentariu