Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Fiscul cărăşean îi linişteşte pe agenţii economici care încă nu s-au pus întru totul la punct, precizând că ministerul de resort a scos din Legea prevenirii prevederile vizavi de încălcarea termenului de utilizare a noilor case de marcat.

„MFP propune, printr-un proiect de act normativ, eliminarea contravenției referitoare la nerespectarea de către utilizatorii aparatelor de marcat electronice fiscale a termenelor prevăzute de lege, de a utiliza aparate de marcat cu jurnal electronic. (…) Măsura este necesară deoarece operatorii economici care încalcă obligația de dotare cu noile dispozitive, nu au motive obiective pentru neconformare, în condițiile în care au fost emise autorizații de distribuție pentru aparatele de marcat care acoperă toate tipurile de activități economice, iar distribuitorii autorizați au stocuri de aparate de marcat noi. De asemenea, o mare parte dintre operatorii economici a achiziționat și instalat aparate de marcat cu jurnal electronic, iar perpetuarea acestei situații ar duce la discriminarea operatorilor economici corecți“, ne informează Fiscul cărăşean.

Inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală din cadrul ANAF vor dispune de la prima abatere amendă de la 8.000 lei la 10.000 lei, suspendarea activității operatorului economic la unitatea de vânzare a bunurilor sau de prestare a serviciilor, confiscarea sumelor nejustificate şi o serie de alte sancțiuni.

„Firmele care comercializează produse sau prestează servicii direct către populație au obligația de a fiscaliza toate încasările prin intermediul casei de marcat electronice fiscale și de a se dota cu noile aparate de marcat prevăzute de cadrul normativ“, se mai arată în documentul citat. Măsura, aflată în stadiu de proiect, este supusă dezbaterii publice pe site-ul ministerului de resort, la rubrica Transparență decizională.

A.M.

Adaugă comentariu