Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Marţi dimineaţa, foştii manageri ai UCMR, Adrian Chebuţiu şi Adrian Preda, au fost ridicaţi de căte autorităţi.

Procurorii DNA au făcut opt percheziții în județele Timiș și Caraș-Severin într-un caz de evaziune fiscală, deturnare de fonduri, abuz în serviciu, spălare de bani şi asocierea în vederea săvârșirii unei infracțiuni cu un prejudiciu estimat la peste zece milioane de euro.

În urma descinderilor, cei doi foşti manageri ai UCMR, Adrian Chebuţiu şi Adrian Preda, precum şi alte persoane, între care o contabilă, au fost ridicaţi de procurori, urmând să fie duşi la audieri. Chebuţiu a fost ridicat de la locuinţa lui Timişoara, iar Preda din Reşiţa.

În 2010, Chebuțiu și Preda au mai fost reținuți de procurorii DNA într-un dosar ce viza afaceri suspecte derulate de cei doi în calitate de manageri ai UCM Reșița. Cei doi au fost condamnați la începutul acestei luni la câte cinci ani de închisoare în acest dosar pentru complicitate la tentativa de stabilire cu rea-credinţă de către contribuabil a taxelor, având ca rezultat obţinerea, fără drept, a unor sume de bani cu titlu de restituiri de la bugetul de stat.

Potrivit raportului administratorului judiciar, privind cauzele şi împrejurările apariţiei stării de insolvenţă a SC UCM Reşiţa, Adrian Chebuţiu şi Adrian Preda ar fi fost principalii vinovaţi de această situaţie. Deşi au fost bani cu care se puteau achita datoriile către stat „cei doi manageri executivi au preferat să facă împrumuturi şi donaţii în perioada analizată, în sume semnificative, deşi acestea nu erau prioritare în raport cu plata obligaţiilor fiscale”.

Flavius Rotariu

7 Comments

  1. un ucmr-ist (fost) Reply

    Nu este bine sa doresti rau nimanui dar sa aiba parte si ei de sarbatorile pe care le-au facut sutelor de ucmr-isti ramasi pe drumuri!

    • Asteptam si sindicatele sa fie verificate , special cei doi Jalomir si Apostol , cum au dat ei Debarcaderul de la Valiug , daca citeste cineva sa anunte si poate se face si aici dreptate

  2. Cam pilpiie lumina lojei resitene venerabililor ce faceti? Puneti mana pe sortulete si fluturati ca e nasoleala mare. Poate va ajuta DNA-ul va mai rareste, mai oxigeneaza loja.

    • Ei se pricep la cozonac, coltunasi, clatite….In Romania, Masoneria nu putea sa scape necompromisa din moment ce au acceptat in randurile ei indivizi atei carora le-a crescut barba in noaptea dintre 21 spre 22 Decembrie. Anul: 1989.

  3. Ar trebui sa le confiscati si averile facute pe spinarea noastra adica a sutelor de muncitori din UCMR, NE-AU FURAT TOT CE SE PUTEA INCLUSIV BAZA DE ODIHNA DE LA VALIG.ACUM SE LAFAIE IN VILE DE LUX SI IN BANII FURATI, CIND A VENIT LA RESTA CHEBUTIU N-VEA VILE SI MASINI DE LUX SI CASA DE VACANTA, DE UNDE SI LE-A FACUT INTR-UN TIMP ASA DE SCURT????????????

  4. Se uita prea usor cine a cerut insolventa. S-a continuat aceeasi poltica de distrugere a capacitatilor de productie, iar actualii administratori delegati urmeaza sa dea socoteala pentru incapacitatea manageriala , slugarnicie politica si rea credinta, atat in fata lui Dumnezeu cat si in instantele penale.

Adaugă comentariu