Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – „Turiştii” au petrecut o vacanţă lucrativă în judeţ, dar nu pe bani, ci în scopuri caritabile.

O echipă formată din 12 elveţieni şi-au petrecut concediul din vara aceasta muncind în mod caritabil în ţara noastră timp de două săptămâni. Aceştia au venit în judeţ cu scopul de a sprijini acţiunile desfăşurate de Asociaţia Humanitas Pro Deo Oţelu Roşu, pentru a amenaja spaţii de cazare şi spaţiul verde al azilului de bătrâni din Oţelul Roşu.

Asociaţia Pro Schule Ost din care fac parte şi-a început activitatea în anul 1996 colectând mobilier de la şcolile din Elveţia şi dotând şcoli din Europa de Est, ne explică Alexandu Szucs, directorul Liceului Baptist din Reşiţa. Asociaţia elveţiană a trimis, până în prezent, au trimis 106 transporturi, al doilea fiind la Liceul Teologic Baptist Reşiţa.

În judeţul Caraş-Severin au primit cu mobilier elveţian şcolile din Dognecea, Prigor, Bozovici, Vrani, Anina, dar şi structurile Liceului Baptist din Reşiţa, Bocşa şi Moldova Nouă. Cu ocazia ultimei vizite elveţiene în ţară, au fost vizitate şi dotate cu mobilier şcoli din Prigor, Bozovici, Anina şi Vrani, unde oaspeţii au fost întâmpinaţi de conducerile instituţiilor educaţionale, dar şi de reprezentanţi ai autorităţilor locale. „Vrem să ajutăm, nu doar vorbind, ci muncind, încurajând oamenii să-şi iubească ţara şi să munceasca pentru ea”, ne-a comunicat Andreas Gunther coordonatorul grupului.

Antoniu Mocanu

Adaugă comentariu