Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Deschiderea noului an şcolar va fi celebrată în toate unităţile de învăţământ din Caraş-Severin.De luni, preşcolarii şi elevii vor lăsa deoparte jocurile şi distracţia şi le vor înlocui cu teme şi cărţi. După cum ne-a informat insp. şc. gen. Adrian Doxan, aproximativ 49.000 de elevi cărăşeni vor începe de luni un nou an şcolar. Peste 90% dintre aceştia îşi vor desfăşura activitatea şcolară în unităţi care au aprobare de funcţionare. În judeţ există un număr de 130 de unităţi şcolare cu personalitate juridică, care îşi desfăşoară activitatea în 487 de locaţii precum şcoli, cantine, internate, sau săli de sport.

În cadrul acestora învaţă un număr de 49.121 de elevi iar până la data de 11 august a.c., un număr de 305 locaţii, în care învaţă 40.162 de elevi, adică 81,76% din totalul celor din judeţ, dispuneau de autorizaţie de funcţionare. Cu toate acestea, elevii un vor sta acasă în prima zi de şcoală deoarece unităţile şcolare care un au, încă, autorizaţie de funcţionare pot să-şi desfăşoare activitatea pe baza unei aprobări provizorii urmând ca neajunsurile să fie soluţionate.

Începând cu anul şcolar 2011-2012 elevii se vor bucura mai mult de vacanţa de iarnă deoarece aceasta va fi mai lungă cu o săptămână. O altă noutate cuprinsă în calendarul desfăşurării anului şcolar o reprezintă şi săptămâna numită „Şcoala altfel“, pe parcursul căreia vor fi organizate activităţi extraşcolare.

Aceasta este o iniţiativă nouă, va avea un set de acţiuni specifice şi va avea loc înaintea vacanţei de primăvară. Timpul din această săptămână va fi destinat activităţilor extraşcolare, cu consultarea elevilor, a cadrelor didactice şi a părinţilor. Tot atunci vor avea loc fazele naţionale pe discipline ale olimpiadelor şcolare. De asemenea, vor fi activităţi culturale, tehnico-ştiinţifice şi sportive. Anul şcolar 2011-2012 va fi organizat, ca până acum, în două semestre.

Primul începe luni, 12 septembrie 2011, şi se încheie vineri, 23 decembrie 2011, semestrul al doilea va dura de luni, 11 ianuarie 2012 până vineri, 22 iunie 2012, cu o vacanţă de primăvară de două săptămâni în loc de una, in intervalul 7-22 aprilie 2012.

Lavinia Predescu

Adaugă comentariu