Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – După Viena, Bratislava, Praga, Dresda şi Veneţia, a venit rândul Budapestei să fie vizitată de elevii Şcolii Gimnaziale Nr. 7 din Reşiţa.

În perioada 1-3 mai, aproximativ treizeci de elevi ai şcolii, însoţiţi de părinţi şi de cadre didactice, au petrecut câteva zile de neuitat în capitala Ungariei. Prima oprire a excursioniştilor a fost la Palatul Minunilor din Budapesta, prima casă de joacă interactivă ştiinţifică din Europa Centrală, atractivă în egală măsură pentru copii şi adulţi. A urmat apoi grădina zoologică din Budapesta, printre cele mai vechi din lume, şi croaziera pe Dunăre, prilej bun pentru a admira clădirea Parlamentului, Statuia Libertăţii şi Citadela, situate pe vârful dealului Gellért, pe un platou îngust, la altitudinea de 235 de metri, fiind astfel construcţia aflată la cea mai mare altitudine din centrul Budapestei.

Alte două obiective turistice bifate de reşiţeni au fost Tropicarium, cel mai mare acvariu cu apă sărată din Europa Centrală, şi Aquaworld-ul, unul din cele mai mari parcuri de distracţii acvatice din Europa. Ultima oprire a fost la Szentendre (Sf. Andrei), orăşel străbătut de Dunăre, unde grupul a vizitat vestitul Muzeu al Marţipanului. Excursia, organizată de profesoarele Ileana Pomoja şi Cristina Ardeleanu, se înscrie în cadrul proiectului educational „Descoperim Europa”, aflat în calendarul Activităţilor Educative Locale avizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş-Severin.

Adaugă comentariu