Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Proiectul educaţional este organizat de colectivul de cadre didactice de la ciclul primar.În perioada 16-20 ianuarie, la Liceul Teoretic Diaconovici-Tietz din Reşiţa se desfăşoară proiectul „Cartea – izvor de înţelepciune“.

Printre acţiunile educative cuprinse în programul zilei de joi, 19 ianuarie, s-au numărat şi „Semn de carte“ şi „Semn de carte pentru cartea primită în dar“. Elevii clasei a III-a A, coordonaţi de prof. Loredana Kilvanya au confecţionat semne de carte din hârtie colorată pe care le-au laminat, iar colegii lor din clasa a II-a B alături de înv. Yvone Demenyi, au realizat semne de carte cusute din plasă şi fire de melană.

De asemenea, în cadrul acţiunii „Reţete din bucătăria bunicii“, elevii clasei a II-a B au confecţionat cărticele cu cele mai gustoase reţete adunate de la bunici. Aceasta va fi oferită mamelor de 8 Martie. Semne de carte vor fi confecţionate şi azi, 20 ianuarie, în ultima zi a săptămânii dedicate cărţii.

Acestea vor fi realizate de elevii clasei a IV-a B, prof. Gabriela Borcean. De asemenea, tinerii clasei a IV-a A alături de inst. Viorica Verdeţ vor audia „Texte eminesciene citite de Mihail Sadoveanu“, iar clasele I-IV, secţia maghiară, coordonaţi de înv. Elizaveta Balint vor ilustra poezia „La mijloc de codru“, de Mihai Eminescu. Clasa a III-a A a profesoarei Loredana Kilvanya va participa la atelierul de lucru „Lectura – pasiunea de o viaţă“, iar clasa a II-a A, înv. Maria Trişcă vor realiza o dramatizare după „Scrisoarea a III-a“, de Mihai Eminescu.

În încheierea proiectului, sala de festivităţi „Jean Monnet“ va găzdui premierea lucrărilor realizate de clasele a II-a, a III-a şi IV-a B coordonaţi de inst. Constanţa Bugariu şi prof. Sonia Chwoika. „Lectura – o pasiune pentru viaţă!“ este acţiunea la care vor participa elevii calsei I B alături de înv. Ramona Berar. În cadrul acesteia, tinerii vor lectura pasaje din cărţile de poveşti preferate.

Lavinia Predescu

Adaugă comentariu