Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Recensământul elevilor s-a încheiat. Pe parcursul acestuia dascălii au înregistrat opţiunile părinţilor referitoare la nivelul de clasă la care solicită înscrierea copiilor, clasa I, respectiv în clasa pregătitoare şi la unitatea de învăţământ solicitată.

Recensământul s-a aplicat tuturor elevilor cu vârste cuprinse între 6 şi 7 ani, pe zonele în care aceştia îşi au domiciliul. După cum ne-a declarat insp. şc. gen. Adrian Doxan în această perioadă sunt colectate datele monitorizate de recenzori. Directorii unităţilor de învăţământ din judeţ vor trebui să trimită Inspectoratului Şcolar situaţia recensământului copiilor de clasa I sau clasa pregătitoare în format electronic.

O solicitare în acest sens a fost trimisă de Ministerul Educaţiei în cursul zilei de luni, cerere care a fost transmisă directorilor de şcoli pentru a fi pusă în aplicare. Termenul limită pentru transmiterea acestor situaţii este 15 februarie. În data de 19 februarie, fiecare unitate şcolară cu nivel de învăţământ primar va trebuie să afişeze componenţa străzilor din circumscripţia şcolară proprie.

Lavinia Predescu