Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – 57,24% dintre participanţii la prima probă a examenului de bacalaureat au un „nivel experimentat“.

Luni, 16 iunie, se desfăşoară proba de evaluare a competenţelor digitale. Aceasta se desfăşoară în 27 de centre de examen organizate pentru 28 de unităţi şcolare din Caraş-Severin.

Pentru cea de-a doua probă a examenului de Bacalaureat s-au înscris 1.874 de elevi. În urma testării, aceştia vor fi notaţi în funcţie de nivelul de competenţă pentru acest domeniu. Un elev care obţine între 11 şi 30 de puncte este considerat „Utilizator începător“.

Un „utilizator de nivel mediu“ va obţine între 31 şi 55 de puncte, iar pentru un „utilizator avansat“ punctajul trebuie să se încadreze între 56 şi 74 de puncte. Cel mai mare punctaj, 75-100 de puncte va fi obţinut de „utilizatorii experimentaţi“. Candidaţii care obţin între 0 şi 10 puncte primesc certificat de atestare a competenţelor digitale, pe care se scrie punctajul, fără acordarea unui nivel de competenţă. În perioada 10-12 iunie s-a desfăşurat proba de evaluare a competenţelor lingvistice la limba şi literatura română.

Conform informaţiilor oferite de Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş-Severin pentru acest examen s-au înscris 1869 de absolveţi de liceu. Ulterior s-au prezentat 1775, din care 247 de elevi au fost notaţi cu „nivel mediu“ şi 512 tineri stăpânesc limba română cât să obţină un „nivel avansat“. 57,24% (1016 elevi) dintre participanţii la prima probă a examenului de Bacalaureat au un „nivel experimentat“.

94 de elevi au ales să nu se prezinte la proba de evaluare a competenţelor lingvistice la limba şi literatura română.

Lavinia Predescu