Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Vineri, 27 iunie, absolvenţii clasei a VIII-a au aflat rezultatele examenelor de final de gimnaziu.

Şi cum bucuria se citea pe chipul lor la aflarea notelor, putem spune că munca elevilor cărăşeni a fost răsplătită pe măsura aşteptărilor lor. După cum ne-a mărturisit Petronela Drăgoi, notele obţinute sunt conforme cu rezultatele sperate. Tânăra a luat 8,25 la matematică şi „7 şi ceva la română. Îmi doresc să mă înscriu la Colegiul Naţional Traian Lalescu sau la Liceul Teoretic Traian Vuia“.

Şi colegul său, Ciprian Murariu, este mulţumit de punctajul primit: „Am luat 8,60 la română şi 10 la matematică“. De altfel, nota excelentă obţinută la ştiinţele exacte reflectă opţiunea tânărului cu privire la profilul liceului spre care se îndreaptă.

„Îmi doresc să mă înscriu la Colegiul Naţional Traian Lalescu la matematică-informatică“, ne-a declarat Ciprian. Cu note mari a promovat examenul de Evaluare Naţională şi Roberta Izvernar, 9 la română şi 9,10 la matematică. „Speram să fie puţin mai mari notele dar e bine şi aşa. Voi merge mai departe la Colegiul Naţional Traian Lalescu“, ne-a spus Roberta. La nivelul judeţului Caraş-Severin procentul de promovare înaintea contestaţiilor reflectă mulţumirea elevilor afişată în faţa avizierelor.

După cum ne-a informat prof. Ion Moatăr, 60,78% dintre candidaţii de anul acesta au promovat examenele de Evaluare Naţională. La limba şi literatura română 65,09% au obţinut note de trecere, semn că „mesajul“ şi „poezia simbolistă “ au fost înţelese de elevii cărăşeni. Şi calculele sunt pe plăcut elevilor din judeţul nostru. 62,21% au promovat examenul la matematică. În schimb, tinerii care au susţinut proba la limba maternă au promovat într-un procent de 100%.

Lavinia Predescu

Adaugă comentariu