Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Două acţiuni vor fi organizate în cadrul unui simpozion internaţional având ca temă educaţia creştină.Pregătirile pentru cea de-a cincea ediţie a simpozionului internaţional „Educaţie creştină şi cetăţenia europeană“ 2013 sunt în toi. Evenimentul are ca scop schimbul de experienţă legat de implicarea preşcolarilor, elevilor şi cadrelor didactice în activităţi de educaţie creştină, prin intermediul cărora să contribuie la formarea unor competenţe legate de cetăţenia europeană.

Simpozionul se va derula pe două secţiuni, una de formare a dascălilor (30 martie), cealaltă fiind conferinţa naţională anuală a directorilor (28-30 martie), ambele găzduite de Centrul de Educaţie Creştină „Percept Ministries“ Surduc, după cum ne-a informat prof. Alexandru Szucs, directorul Liceului Teologic Baptist din Reşiţa.

Dascălii interesaţi de înscrieri o pot face până la data de 15 martie, pe site-ul Asociaţiei Internaţionale a Şcolilor Creştine (http://acsieurope.org), până la data de 15 martie pentru seminarul de formare, respectiv 1 martie, pentru conferinţa anuală. Printre organizatorii evenimentului se numără Asociaţia Internaţională a Şcolilor Creştine, Liceul Teologic Baptist din Reşiţa şi Casa cărăşeană a corpului didactic.

Antoniu Mocanu