Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Legăturile între firmele străine şi cele româneşti sunt consolidate prin relaţiile de afiliere.

Potrivit datelor oficiale înregistrate de către Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin, legislaţia europeană în domeniu permite înfiinţarea de sucursale sau filiale ale unor firme cărăşene în alte state, fiind valabilă şi reciproca.

În funcţie de legislaţia ţărilor respective, în condiţiile în care un agent economic cărăşean doreşte să se extindă într-o ţară europeană, acesta poate să declare înfiinţarea punctului de lucru la ORC după care să întocmească actele în statul respectiv, fie să încheie documentele în ţara gazdă, iar menţiunea să fie operată ulterior în județ.

Prin aceste operaţiuni au trecut 12 firme cărăşene, care numără tot atâtea sedii secundare în alte ţări. Respectivele sedii se găsesc în Italia (patru la număr), Germania (două), Austria (două) şi câte unul în Serbia, Spania, Croaţia şi Grecia. Lesne de înţeles, sunt state în care populaţia română este numeroasă şi, la fel de lesne de înţeles, cele trei sucursale ale firmelor străine care funcţionează în Caraş-Severin vin din acelaşi eşantion, respectiv Italia, Grecia şi Croaţia.

Adaugă comentariu