Caraş-Severin, Romania

Pentru colaborarea în cazuri de urgenţă, la nivelul euroregiunii Dunăre-Criş-Mureş-Tisa (DKMT), s-a înfiinţat o structură de intervenţie numită DKMT Rescue Team (echipa de intervenţie DKMT), din care fac parte şi specialişti din judeţele Arad, Timiş şi Caraş-Severin.

Delegaţia cărăşeană prezentă la Kanijza (Serbia) a fost formată din şapte specialişti din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic“ şi trei membri ai serviciului Salvamont. Timp de trei zile, cei prezenţi în Serbia au fost informaţi cu privire la sarcinile ce trebuiesc îndeplinite în diferite cazuri de urgenţă, organizarea şi funcţionarea echipei în sistem integrat.

„Exerciţiile de până acum au fost binevenite, mai ales în ceea ce priveşte rolul fiecărui membru al echipei. Aceste aplicaţii şi exerciţii, cum va mai fi cazul unuia în luna septembrie, lângă Szeged, au rolul de a oferi echipei calificativul INSARAG, care va oferi recunoaştere ca echipă capabilă să intervină oriunde în lume, cu acceptul ONU“, a precizat Valentin Balaban, şeful Salvamont Caraş-Severin.

Flavius Rotariu

Adaugă comentariu