Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – A recunoscut subprefectul Sebastian Purec, atunci când un consilier local din Caransebeş a avut ideea unui impozit special pentru pensiile speciale.

Valentin Dascălu, consilier local în Caransebeş, a ridicat la Reşiţa, sub cupola Palatului Prefectural, în faţa subprefectului Sebastian Purec, câteva probleme legate de extremele sistemului public de pensii. „Mulţi pensionari ne-au rugat să facem intervenţiile şi la dvs, şi să ajungă şi la organele centrale, ca pensionarii care au o pensie sub o mie de lei şi care au ieşit la pensie pentru limită de vârstă, pe contributivitate, să primească un ajutor măcar de sărbătorile acestea tradiţionale, de Paşti şi de Crăciun, până se rezolvă, dacă se va rezolva într-un fel, legea aceasta a pensiilor. Legat de pensiile speciale – că văd că Guvernul nu vrea să se implice –, propunerea noastră este ca pentru pensii speciale să fie şi impozite speciale! Asta se poate face, Curtea Constituţională nu interzice acest lucru, aşa că aceasta ar fi o propunere pe care v-aş ruga s-o aveţi în vedere“.

Vizavi de eventualitatea unui ajutor de sărbători pentru pensionarii cu venituri mici, subprefectul Sebastian Purec a răspuns: „Cui am dori noi să-i propunem să acorde ajutor financiar de Paşti şi de Crăciun? Sincer, n-avem cui să-i propunem, decât autorităţilor locale, cărora le propuneţi direct dvs. Se pot acorda prin hotărâre, în urma unei anchete locale“.

Oficialul judeţean a fost un pic mai rezervat la capitolul legilor speciale. „Pensiile sunt… unele speciale, altele le confundăm, sunt militare, acolo zic să nu intrăm! La pensii speciale, impozit special – e problema atât de mare încât mi-e frică să deschid gura“, a conchis subprefectul Sebastian Purec.

5 Comments

  1. I…..l de consilier. Daca unul care a fost militar o viata intreaga si numai el stie ce a indurat, are o pensie catalogata pe nedrept ca speciala, bineinteles sa fie impozitat in plus ca sa aibe de unde sa dea la cei care s-au multumit sa lucreze pe un salariu minim pe economie ( la stat, chiar si la privat) si acum tipa ca au pensii mici. Nu destul i-a oropsit urvuta vasilescu cu ordonanta. Nu ma refer la bastanii din armata, ci la militarii de rand.

  2. Dupa cum spune gura targului, zilele in functia de subprefect ii sunt numarate. Chiat foarte numarate. Deci este posibil ca aceasta sa fie ultima aparitie in mass-media. Oare unde o sa mearga de la Prefectura , de unde a venit (aka Mediu) sau ii gaseste taticutul ceva bun-bun in alta parte?
    🙂 Ex – Tinctor

  3. Pai, bre, Dascalule, guvernu lu matale care va da de toate la pensionari ce face? Va lasa sa faceti fomica ? Ce faci, acuma, nu ai incredere in Olguta? Ca e olteanca de a lu matale…

  4. Domnului Valentin Dascalu ar fi bine sa i se puna impozit pe prostie! Si va asigur ca are ce lua statul de la el …

  5. …”mi-e frica sa deschid gura”. Sa iei salariu mare nu ti-e frica? De ce ai fost pus acolo? Stii tu,nu?

Adaugă comentariu