Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Operatorii de turism şi-au pregătit ofertele pentru această dată şi speră să-şi vândă toate pachetele. Cei care vor petrece organizat de Ziua Internaţională a Muncii, adică vor apela la o agenţie de turism pentru cumpărarea unui minisejur, vor avea surpriza plăcută să constate că tarifele nu au crescut faţă de cele de anul trecut, ba chiar sau mai ieftinit.

În ofertele agenţiilor de turism, în staţiunea bulgărească Nisipurile de Aur, preţul unei nopţi de cazare costă 22 de euro de persoană în cameră dublă, în regim all-inclusive, în timp ce camera dublă pentru două nopţi de cazare, cu mic dejun inclus, într-un hotel de trei stele din Mamaia costă 300 de lei.

Preţuri ceva mai mari, dar pentru perioada 27 aprilie – 1 mai, găsim la vecinii noştri unguri, mai exact, în staţiunea balneară Hajduszoboszlo, unde pentru minivacanţa de 1 mai veţi scoate din buzunare 325 de euro de persoană. Chiar dacă preţul poate părea mare la prima vedere, trebuie să ştiţi că în aceşti bani sunt incluse şi serviciile de wellness, animaţie pentru copii şi accesul la piscină.

Iubitorii muntelui au şi ei parte de oferte bune pentru weekend-ul de 1 mai. Două nopţi de cazare într-un hotel de patru stele din Poiana Braşov, cu demipensiune, costă 390 de lei/persoană, iar trei nopţi pentru două persoane la Predeal costă puţin peste 700 de lei cu pensiune completă.

În acest preţ intră şi prânzul câmpenesc de 1 mai, cu grătar în aer liber, gustări tradiţionale şi preparate gătite la ceaun, precum şi facilităţi de genul: acces la saună şi sala de fitness, loc de joacă pentru copii, biliard, tenis de masă, paintball şi internet wireless“, ne-a explicat Gabriela Rasovan, administratorul unei agenţii de turism din zona Universalul Vechi, din Reşiţa.

Reşiţenii dispuşi să călătorească pe distanţe mai lungi, şi dornici de cumpărături peste hotare, pot vizita Turcia. Astfel, pentru cinci nopţi de cazare, într-un hotel de patru stele din Istanbul, turiştii vor plăti de 1 mai 260 de euro de persoană, şi 230 de euro dacă optează pentru un hotel de trei stele.

Agenţiile de turism nu au uitat nici de seniori, aşa că persoanele cu vârsta peste 55 de ani au la dispoziţie pachete ce pornesc de la 49 de euro. Pe lângă pensiune completă în localitatea Greaca din judeţul Giurgiu, seniorii pot opta pentru activităţi din cele mai diverse: plimbări cu ATV-ul şi bicicleta, pescuit la baltă sau pe Dunăre, echitaţie, vizite la mănăstirile din zonă şi excursii în liziera Dunării. Sigur, aceste activităţi sunt însoţite de costuri suplimentare.

Roxana Bălan Nafiru

Adaugă comentariu