Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Gabriel Olariu, omul de afaceri care a devenit acționar majoritar la Aeroportul Caransebeș SA, continuă investițiile care să aducă o noua imagine aeroportului din municipiul de pe Timiș și Sebeș.

De câteva zile, mai multe echipe de constructori lucrează la reabilitarea aerogării, aflată într-o stare de degradare destul de avansată, mai ales că nu a mai fost folosită de ani de zile. Se lucrează la schimbarea acoperișului, urmând ca apoi să se treacă la reabilitarea interiorului și la modernizarea locației, prin dotarea acesteia cu tot ce ține de funcționarea în bune condiții a unei aerogări.

„Avem deja două echipe, una lucrează la pistă și una lucrează la aerogară. Toată lumea și-a dat cu părerea că pista e grozavă, că are un metru grosime, că poate să aterizeze Hercules, dar nimeni nu a făcut un studiu concret. De aceea lucrăm acum la pistă, să o modernizăm. De asemenea, suntem acum în discuții să achiziționăm toate echipamentele pentru funcționarea aeroportului, vorbim de o investiție de 1,5 milioane de euro”, ne-a precizat Gabriel Olariu.

Dotările, aproape noi, vor fi aduse de la o aerogară dezafectată din străinătate, care a funcționat foarte puțin. Toate aceste lucrări sunt necesare pentru că, în prima parte a lunii octombrie, o comisie a Autorității Aeronautice Civile Române va sosi la Caransebeș pentru autorizarea aeroportului ca și aeroport de aviație generală, pentru avioane de până la 20 de tone.

R.M.