Dublu eveniment la Libraria Semn de Carte - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Librăria Semn de Carte din Reșița a găzduit marți după-amiază lansarea volumului semnat de Vasile Neagu – „Parcul Naţional Cheile Nerei – Beuşniţa“.

Mai exact, vorbim despre un ghid turistic, cu un puternic accent monografic, aşa cum remarca criticul literar Gheorghe Jurma. Apărută la Editura Tim din Reşiţa, cartea – realizată pe baza unei documentări ample – prezintă localizarea geografică, întinderea şi limitele Parcului Cheile Nerei – Beuşniţa, caracteristicile fizico-geografice şi geografico-economice, rezervaţiile naturale, precum şi zece trasee turistice pe care autorul le propune considerându-le arealele cele mai spectaculoase. La finalul cărţii se regăseşte şi un glosar de termeni regionali, populari şi ştiinţifici, util cititorilor.

În cadrul aceluiaşi eveniment, fotograful Ioan Mato a prezentat imagini cu trasee din Banatul de Munte, pe care le-a parcurs în a doua parte a anului trecut împreună cu membrii secţiei Drumeţie a Asociaţiei „Prietenii Munţilor“. Au fost astfel vizionate imagini inedite de la Rusca Teregova, Certez, Piatra Albă, Ţarcu, Văliug, Breazova, Cuca, Groposu, peştera Comarnic, Dognecea şi Ocna de Fier.

Roxana Bălan Nafiru