Caraş-Severin, Romania

TICVANIU MARE – Toate acestea sunt posibile graţie Programului Naţional de Dezvoltare Locală II, în care a fost cuprinsă şi Primăria Ticvaniu Mare.

Primarul Aurel Jivan va depune, săptămâna viitoare, la sediul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, documentele şi studiile de fezabilitate necesare pentru cele şase proiecte ce urmează a fi finanţate prin PNDL II. Este vorba despre şase investiţii importante, pe care administraţia nu le-ar fi putut realiza din bugetul propriu. „Toate cele şase proiecte ni s-au aprobat, urmând ca semnarea contractelor de finanţare să aibă loc până la sfârşitul anului. Este vorba despre asfaltarea a cinci kilometri de străzi în Ticvaniu Mare şi Ticvaniu Mic, aici se va construi şi un pod peste pârâul Potoc, despre modernizarea sediului Primăriei, dar şi despre construirea unei şcoli noi în centrul de comună. Alte trei proiecte vizează modernizarea unităţilor de învăţământ (şcoli şi grădiniţe) în satele Cârnecea, Secăşeni şi Ticvaniu Mic“, ne-a declarat Aurel Jivan.

Şi căminul cultural din Ticvaniu Mare va fi reabilitat. De această dată, cu bani de la Uniunea Europeană. „Aşteptăm vizita în teren a celor de la Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale. Dacă nu vor exista probleme cu licitaţiile publice, şi eu sper că aşa va fi, atunci lucrările vor începe pentru toate cele şapte proiecte chiar din primăvara lui 2018. Vom apela la serviciile unui consultant autorizat în achiziţii publice, aşa cum am făcut-o şi până acum, care să evalueze corect dosarele. E importantă o astfel de persoană, care să te sfătuiască ce să alegi. Nu întotdeauna preţul cel mic dictează. Sunt multe alte aspecte de care trebuie ţinut cont, pentru că degeaba are preţul cel mic, iar el nu este în stare să execute lucrarea pentru că nu are utilaje sau ingineri!“, a mai precizat primarul comunei Ticvaniu Mare.