Caraş-Severin, Romania

CIUCHICI – Săptămâna trecută a avut loc licitaţia de atribuire a lucrării privind modernizarea a 8,8 kilometri de drumuri comunale la Ciuchici.

Dacă nu vor exista contestaţii, lucrările vor demara din martie, crede primarul Ion Orbulescu. Banii pentru derularea investiţiei sunt alocaţi de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP). Asfaltarea celor aproape 9 kilometri de drum, în care a fost cuprins şi tronsonul de 2,3 km dintre Petrilova şi Ciuchici, trebuie încheiată în doi ani.

Potrivit primarului Orbulescu, cu bani de la Compania Naţională de Investiţii (CNI) se vor executa anul acesta şi modernizările de la căminul cultural din Ciuchici: „Proiectul a fost susţinut la CNI, urmând a fi scos la licitaţie în perioada imediat următoare. Pentru acest lucru este însă nevoie de un extras de carte funciară ce trebuie depus la dosar şi pe care îl vom trimite la Bucureşti zilele acestea. Lucrările de la cămin constau în modernizări de interior şi exterior, zugrăveli, montare centrală termică şi amenajare grupuri sanitare. Costul lucrării se ridică la suma de 10.000 de lei. În proiectul depus la CNI se regăseau şi căminele din Macovişte, Nicolinţ şi Petrilova, însă am obţinut finanţare doar pentru cel din Ciuchici“.

Edilul a mai precizat că a făcut demersuri la MDRAP şi proiectul „Alimentare cu apă şi sistem de canalizare în localităţile Macovişte, Ciuchici şi Nicolinţ“.

Adaugă comentariu