Caraş-Severin, Romania

VRANI – Şoferii din Vrani şi Vărădia cer respect. Nimeni nu-i ascultă, căci, de ani de zile, circulă pe acelaşi drum de ţară.

Cei 11 kilometri de drum ce despart satul Greoni de comuna Vrani se parcurg anevoios, spre disperarea şoferilor, care-şi îndoaie maşinile în gropile din asfalt. Pentru că nu a fost niciodată reabilitat ca la carte, orice lucrare de întreţinere efectuată asupra sa este de prisos. Cei mai nemulţumiţi de starea drumului sunt, evident, conducătorii auto, în special cei care sunt obligaţi să ajungă zilnic la oraş.

„E bătaie de joc. Nu sunt în stare să-l repare aşa cum trebuie. Mai aruncă din când în când o mână de zgură, dar şi pe aia o spală ploile. Aici trebuie făcută o lucrare completă, că şi noi, locuitorii din Vrani şi Vărădia, suntem plătitori de taxă de drum. Oare maşinile noastre nu trebuie să circule pe drumuri cu asfalt?!“, se întreabă retoric un şofer din Vrani, sătul de promisiunile nerespectate ale autorităţilor.

Deşi vorbim despre un drum judeţean, de repararea căruia ar trebui să se ocupe Direcţia de Administrare a Domeniului Public şi Privat, de gura localnicilor, primarul comunei Vrani, Gheorghe Moată, s-a apucat singur de treabă. „Acum două luni de zile, drumul a fost cârpit de primărie. Am astupat gropile cu balastru, dar când trec maşinile îl aruncă. Am vorbit şi cu cei de la judeţ despre această problemă pe care o avem, dar ştiţi şi dumneavoastră cum este. Dacă nu sunt bani…. Mi-au spus că, de îndată ce vor avea fondurile necasare, vor avea în vedere şi acest tronson de drum“, a declarat Gheorghe Moată.

Roxana Bălan Nafiru

3 Comments

  1. Aceeasi situatie este in tot judetul Caras-Severin! Este dovada „respectului” pe care ni-l poarta conducerea acestui judet.

  2. Felicitari pentru articol ! De mult timp trebuia sa se scrie despre asa ceva. Eu circul de ani de zile pe acel drum aprox de 2 ori pe luna si sunt foarte dezamagit de ceea ce se intampla. Nu stiu de ce oamenii care circula zilnic sau mai des decat mine nu iau atitudine. E inuman sa iti rupi masina in gropi si sa auzi vesnicul slogan „nu sunt bani”. Bine ! Acum nu sunt… dar de 25 de ani niciodata nu au fost bani??? Daca ati fost pana aproape de Vrani, se poate vedea ca se face un drum nou catre Berliste din cate stiu eu. Pentru acel drum sun bani? Si chiar daca nu sunt bani la judet, exista fonduri europene care se pot accesa. Trebuie doar sa se doreasca si sa fie oameni competenti sa o faca. Dar atat timp cat toti primarii de comune din zona au 4 clase si castiga alegerile fraudulos ce mai e de zis?

  3. Acelasi drum ar trebui sa duca pana la ultima localitate, Iam. Din pacate, intre Ciortea si Iam nu se mai poate circula deloc de ani buni. Portiunea de drum Ciortea-Iam a fost declarata ca drum asfaltat inca de pe vremea lui Ceausescu, desi in realitate, nu a existat niciodata asfalt. La Iam se poate ajunge si pe ruta Nicolint-Berliste. Dar si pe aceasta ruta nu exista pic de asfalt dupa Berliste. Este o rusine faptul ca autoritatile nu fac absolut nimic pentru oamenii care locuiesc in zona. Doar promisiuni electorale si apoi…nimic. Aflata de Pasti la Iam i-am spus primarului comunei Berliste, care este nascut si locuieste in Iam, ca in curand nu vom mai putea ajunge acolo. Raspunsul edilului a fost extrem de relevant: „Nici nu trebuie”. Rusine tuturor celor ca el, oameni ai locului, care nu fac nimic pt cei care isi duc traiul de zi cu zi prin aceste locuri.

Adaugă comentariu